Browsing ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ by Author "32d71145cafb21e683e9870c49d2b086"
Now showing items 1-1 of 1
-
Bazı bitki çaylarının farklı demleme sıcaklığı ve depolama koşullarına bağlı olarak biyoaktif özelliklerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
Akçakaya, Fatma Gizem (ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-11-22)Bu çalışmada tüm dünyada yaygın olarak tüketilen tıbbi aromatik bitkilerden adaçayı sapı ve yaprağı, ıhlamur çiçeği ve yaprağı ile tarçın kabuğu kullanılarak 3 farklı sıcaklıkta (75, 85 ve 95°C) demlenerek üretilen çayların ...