Browsing TEZLER by Subject "Gastronomy"
Now showing items 1-15 of 15
-
Ardahan ilinin turizm coğrafyası (Maddi kültür öğelerine göre)
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Ardahan İli Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusunda, Erzurum-Karsbölümünde yer almaktadır. İl yönetim bölgesini kuzey-kuzeydoğuda Gürcistan(Acaristan Özerk Cumhuriyeti), doğuda Ermenistan, güneydoğu ve güneyde ... -
Destinasyon çekim gücü olarak yöresel mutfağın önemi ve Bayburt mutfağı örneği
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-11-06)Gastronomi turizmi, dünyada hızla büyümekte olan kültür turizmi pazarının önemli bir parçasıdır ayrıca ekonomik kalkınmanın da en önemli araçlarından birisidir. Son yıllarda yapılan pek çok araştırmada seyahat edilen ... -
Destinasyonun turistik çekim gücü içerisinde bölge mutfağının önemi ve Erzurum mutfağı örneği
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmanın amacı, turistlerin destinasyon seçiminde turistik çekim gücünün etkili olduğu faktörleri ve turistlerin sahip oldukları bir takım demografik ve sosyo-ekonomik özeliklerin Erzurum mutfağı üzerindeki algıları ... -
Destinasyonun turistik çekim gücü içerisinde bölge mutfağının önemi ve Erzurum mutfağı örneği
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmanın amacı, turistlerin destinasyon seçiminde turistik çekim gücünün etkili olduğu faktörleri ve turistlerin sahip oldukları bir takım demografik ve sosyo-ekonomik özeliklerin Erzurum mutfağı üzerindeki algıları ... -
Destinasyonun turistik çekim gücü içerisinde bölge mutfağının önemi ve Erzurum mutfağı örneği
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmanın amacı, turistlerin destinasyon seçiminde turistik çekim gücünün etkili olduğu faktörleri ve turistlerin sahip oldukları bir takım demografik ve sosyo-ekonomik özeliklerin Erzurum mutfağı üzerindeki algıları ... -
Destinasyonun turistik çekim gücü içerisinde bölge mutfağının önemi ve Erzurum mutfağı örneği
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmanın amacı, turistlerin destinasyon seçiminde turistik çekim gücünün etkili olduğu faktörleri ve turistlerin sahip oldukları bir takım demografik ve sosyo-ekonomik özeliklerin Erzurum mutfağı üzerindeki algıları ... -
Gastro turistlerin tipolojisinin belirlenmesi: Gaziantep ölçeğinde bir uygulama
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021-02-08)Bu çalışmanın temel amacı gastronomi turizmine katılan gastro turistlerin tipolojisini belirlemektir. Çalışmanın alt amacı ise tespit edilen tipolojiler ile gastro turistlerin demografik özellikleri ve seyahat davranışları ... -
Gastro turistlerin tipolojisinin belirlenmesi: Gaziantep ölçeğinde bir uygulama
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021-02-08)Bu çalışmanın temel amacı gastronomi turizmine katılan gastro turistlerin tipolojisini belirlemektir. Çalışmanın alt amacı ise tespit edilen tipolojiler ile gastro turistlerin demografik özellikleri ve seyahat davranışları ... -
Gastro turistlerin tipolojisinin belirlenmesi: Gaziantep ölçeğinde bir uygulama
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021-02-08)Bu çalışmanın temel amacı gastronomi turizmine katılan gastro turistlerin tipolojisini belirlemektir. Çalışmanın alt amacı ise tespit edilen tipolojiler ile gastro turistlerin demografik özellikleri ve seyahat davranışları ... -
Gastro turistlerin tipolojisinin belirlenmesi: Gaziantep ölçeğinde bir uygulama
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021-02-08)Bu çalışmanın temel amacı gastronomi turizmine katılan gastro turistlerin tipolojisini belirlemektir. Çalışmanın alt amacı ise tespit edilen tipolojiler ile gastro turistlerin demografik özellikleri ve seyahat davranışları ... -
Türk mutfak kültürü kapsamında Hatay`ın gastronomi şehri olarak değerlendirilmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-07-24)Küreselleşen ve globalleşen dünyada tüketici taleplerinin çeşitlenerek artması turizm sektöründe yeni arayış içine girilmesine sebep olmuştur. Ülkelerin; hem kültürünü, yaşam şeklini, doğal güzelliklerini, yemeklerini ... -
Türk mutfak kültürü kapsamında Hatay`ın gastronomi şehri olarak değerlendirilmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-07-24)Küreselleşen ve globalleşen dünyada tüketici taleplerinin çeşitlenerek artması turizm sektöründe yeni arayış içine girilmesine sebep olmuştur. Ülkelerin; hem kültürünü, yaşam şeklini, doğal güzelliklerini, yemeklerini ... -
Türk mutfak kültürü kapsamında Hatay`ın gastronomi şehri olarak değerlendirilmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-07-24)Küreselleşen ve globalleşen dünyada tüketici taleplerinin çeşitlenerek artması turizm sektöründe yeni arayış içine girilmesine sebep olmuştur. Ülkelerin; hem kültürünü, yaşam şeklini, doğal güzelliklerini, yemeklerini ... -
Türk mutfak kültürü kapsamında Hatay`ın gastronomi şehri olarak değerlendirilmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-07-24)Küreselleşen ve globalleşen dünyada tüketici taleplerinin çeşitlenerek artması turizm sektöründe yeni arayış içine girilmesine sebep olmuştur. Ülkelerin; hem kültürünü, yaşam şeklini, doğal güzelliklerini, yemeklerini ... -
Yenilebilir yabani mantarların tespit edilmesi ve gastronomik açıdan öneminin belirlenmesi : Muğla ili örneği
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-11-06)Bu araştırma Muğla ilinin Fethiye İlçesinde yetişen yenilebilir yabani mantarları tespit etmek ve gastronomik açıdan önemini belirlemek amacıyla planlanmış ve yürütülmüştür. Araştırma teorik ve uygulama olmak üzere iki ...