Browsing TEZLER by Subject "Paprika"
Now showing items 1-4 of 4
-
Gıda sanayiinde kullanılan kapya biberin atıklarından likopen ekstraksiyonu
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu tez çalışmasında kesikli karıştırmalı, soksalet ve ultrason destekli ekstraktörler kullanılarak ekonomik bir değeri olmayan kırmızı biber (kapya biber) salçası fabrika atığından likopenin ekstraksiyonu incelenmiş ve ... -
Kırmızı biber, karabiber ve kimyonun bazı kimyasal özellikleri üzerine farklı dozda uygulanan gamma ışınlarının etkisi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada ticari önemi olan bazı baharatların gamma ışınlan ile muhafazasının baharatın kimyasal yapısı ve lezzet özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Bu çalışma ile ülkemizde yaygın olarak tüketilen karabiber, ... -
Kırmızı biberlerde aflatoxin ve okratoksin oluşumu üzerinde araştırmalar
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Kırmızı biberlerde aflatoksin ve okratoksin A oluşum aşamalarını belirlemek amacıyla yapılan bu çalışmada, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinde üretilmekte olan biberlerden alman örnekler üzerinde çalışılmıştır. Bu amaçla ... -
Ülkemizde aflatoksin sorunu yaşanan bazı gıdalarda aflatoksin B1`in azaltılması veya giderilmesinde flavobacterium aurantiacumun etkiliğinin araştırılması
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÜLKEMİZDE AFLATOKSİN SORUNU YAŞANAN BAZI GIDALARDA AFLATOKSİN Bı'in AZALTILMASI VEYA GİDERİLMESİNDE Flavobacterium aurantiacurrfun ETKİNLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI Şennur özkaya Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, ...