Browsing TEZLER by Subject "Olive oil"
Now showing items 1-2 of 2
-
Derin yağda kızartma sırasında rafine ayçiçek yağı, sızma ve rivyera zeytinyağlarındaki toplam tokoferol içeriğinde meydana gelen değişmeler
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Ülkemizde beslenme alışkanlıkları arasında yağda kızartma yöntemi oldukça yaygındır. Özellikle yaz aylarında sebzelerin büyük bir kısmı kızartılarak tüketilmektedir. Aile mutfaklarına özgü bu usule, geniş çapta ... -
Kimyasal interestifikasyon yöntemi ile zeytinyağı bazlı yeni bir yağ ürününün geliştirilmesi ve kek-bisküvi üretiminde kullanılabilirliğinin araştırılması
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Zeytinyağı ve zeytinyağı ürünleri Türkiye'de ve dünyada son yıllarda büyük önem kazanmaktadır. Doğal zeytinyağının sağlık üzerine olumlu etkisi tekli doymamış yağ asitleri ve polifenoller gibi antioksidan madde ...