Browsing TEZLER by Subject "Oils"
Now showing items 1-3 of 3
-
Ankara piyasasında satışa sunulan mısırözü yağının bileşimi ve ayçiçeği yağı ile karşılaştırılması
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Gerek insan beslenmesinde ve gıda teknolojisindeki vazgeçilmez yeri, gerekse kardiyovasküler ve şişmanlık gibi hastalıklarla doğrudan ilgisi nedeniyle yağların önemi gittikçe artmaktadır. Toplumun kültür ve eğitim ... -
İnteresterifiye yağ karışımlarının düşük yağlı sosis üretiminde kullanımının araştırılması
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)İNTERESTERİFİYE YAĞ KARIŞIMLARININ DÜŞÜK YAĞLI SOSİS ÜRETİMİNDE KULLANIMININ ARAŞTIRILMASI Emin Burçin Özvural ÖZ Bu çalışmada, interesterifiye bitkisel yağ ve interesterifiye bitkisel yağ karışımlarının sosis üretiminde ... -
Yağ ikame edicilerin bisküvi üretiminde kullanımı
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)YAĞ İKAME EDİCİLERİN BİSKÜVİ ÜRETİMİNDE KULLANIMI Eylem Temel Özat Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı ÖZ Bu çalışmada farklı yağ ikame edicilerin (iki adet karbonhidrat bazlı ve bir adet protein bazlı) ...