Browsing TEZLER by Subject "Lactic acid bacteria"
Now showing items 1-4 of 4
-
Anne sütünden izole edilen laktik asit bakterilerinin gıda teknolojisi açısından önemli olan bazı özelliklerinin belirlenmesi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu tez çalışmasında, anne sütünden izole edilen laktik asit bakterileri (LAB) tanımlanarak, gıda endüstrisi açısından önemli olan bazı özellikleri belirlenmiştir. 16S rRNA sonuçları göz önüne alınarak tanımlanan 23 adet ... -
Fermente Türk sucuğu üretiminde probiyotik bakterilerin kullanımı
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV Özet Bu araştırmada kontroüü koşuüar altında Türk tipi fermente sucuk üretmek amacıyla farkiı probiyotik laktik asit bakterileri denenmiştir. Denemelerde probiyotik özeiükteki Lactobacillus casei ve Bifidobacterium ... -
Geleneksel yoğurtlardan starter bakterilerin izolasyonu, moleküler tanımlaması ve bazı özelliklerinin belirlenmesi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-01-18)Sütün yoğurda dönüşümü sırasında meydana gelen kimyasal, fiziksel ve biyolojik değişikliklerin en önemli etkenlerinden biri kullanılan starter kültürlerin fermantasyon sürecidir. Bu tez çalışmasında, ekonomik ve toplumsal ... -
Production and optimization of lactic acid in a batch cell reactor by lactic acid bacteria entrapped in alginate bead
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)KESİKLİ HÜCRE REAKTÖRÜNDE, ALJİNAT KÜRELERİNE TUTUKLANMIŞ LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ İLE LAKTİK ASİT ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU Emre Ersoy Hacettepe Üniversitesi, Kimya Bölümü, Fizikokimya Anabilim Dalı ÖZ Çalışmada öncelikli ...