Browsing TEZLER by Subject "Lactic acid"
Now showing items 1-9 of 9
-
Elma suyu konsantrelerinde patulin, fumarik asit ve laktik asit oluşumu üzerine araştırmalar
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ELMA SUYU KONSANTRELERİNDE PATULİN, FUMARİK ASİT VE LAKTİK ASİT OLUŞUMU ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR Esma Elden Taydaş Hacettepe üniversitesi, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı ÖZ Bu çalışmada, `Golden Delicious` çeşidi, sağlam ... -
Gümüş içeren nanopartiküller/tuzlar ile yüklü montmorillonit esaslı nanokompozitlerin geliştirilmesi ve antikanser özellikleri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)PLA ve fonksiyonel kopolimer bazlı nanokompozitler polimer alanında pek çok araştırmacıların dikkatini çekmiştir. Bu yüzden PLA, kontrollü salım ve doku kültürü gibi biomühendislik alanlarında önem taşımaktadır. PLA/kil ... -
Karboksilik asit içeren polipirol filmlerinin elektrokimyasal sentezi ve karakterizasyonu
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)İletken polimerler günümüzde piller, kapasitörler, sensörler ve iyon seçici elektrotlar gibi pekçok uygulama alanlarına sahip olup son yıllarda çok fazla önem kazanmıştır. Polipirol ise son yirmi yıldır en çok çalışılan ... -
Laktik asit polimerlerinin radyasyon kararlılıkları
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)iv ÖZET Bu çalışmada, Poli(L-Laktik Asit) (PLLA), Po!i(DL-Laktik Asit) (PDLLA) homopoilmerleri ile Poli(Laktik/Glikolik Asit) (PLA?A) kopolimerinin radyasyona karşı kararlılığı incelenmiştir. Polimer örnekleri değişik ... -
Ortopedik uygulamalar için poli (l-laktat/hidroksiapatit) kompozitlerinin hazırlanması ve karakterizasyonu
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Sunulan çalışmada, kemik graft malzemesi kullanımı için poli (L-laktat) hidroksiapatit (PLLA/HA) kompozitleri hazırlanmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde L-laktik asitten konvansiyonel teknikler kullanılarak L-laktat ... -
Peynir altı suyu tozundan Lactobacillus bulgaricus ile laktik asit üretimi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada peynir altı suyu tozundan Lactobacillus bulgaricus ile laktik asit üretimi incelenmiştir. Sabit sıcaklık ve karıştırma hızında çalışan bir çalkalayıcıda yapılan çalışmalar sonunda mikroorganizmanın üremesi ... -
Tarhana üretiminde kullanılabilecek uygun bir laktik asit starter kombinasyonunun geliştirilmesi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırmada, standard kalitede tarhana Üretimi için gerekli olduğu düşünülen uygun bir laktik asit starter kombinasyonunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla ilk aşamada, bileşimlerinde yoğurt, torba yoğurdu ve ... -
Tavuk göğüs etinde uygulanan marinasyonun ürün kalitesi üzerindeki etkileri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Günümüzde hazır gıdalara ve daha sağlıklı ve ucuz bulunduğu için tavuk etine olan talep artmıştır. Bu çalışmanın amacı tüketime hazır et ürünlerinin hazırlanmasında ön aşama olan marinasyonun tavuk etinde ürün ... -
The Amperometric enzyme electrode for L(+)- lactate determination prepared from lactate oxidase immobilized in poly (vinylferrocenium)
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada Pt elektrot yüzeyine kaplanan poli(vinilferrosenyum), PVF+, filmine laktat oksidaz (LOD)'ın tutuklanmasıyla oluşturulan enzim elektroduyla laktatın kararlı hal amperometrik ölçümleri yapıldı. ...