Search
Now showing items 1-2 of 2
İnteresterifiye yağlar ile biracılık artığı küspe ve şeker pancarı posası besinsel liflerinin bisküvi kalitesine etkisi
(2018-08-06)
İNTERESTERİFİYE YAĞLAR İLE BİRACILIK ARTIĞI KÜSPE VE ŞEKER PANCARI POSASI BESİNSEL LİFLERİNİN BİSKÜVİ KALİTESİNE ETKİSİ Serpil Öztürk Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü ÖZ Besinsel liflerin sağlık üzerine ...
Farklı nişasta kaynaklarından enzime dirençli nişasta üretimi ve karakterizasyonu
(2018-08-06)
Bu çalışmada, yüksek amilozlu mısır nişastaları (Hylon V ve Hylon VII) pullulanaz enzimi ile 3, 6, 12, 24 ve 48 saat ya da HCl ile 1, 2 ve 3 saat hidrolize edilmiştir. Enzime dirençli nişasta (EDN) oluşturmak için, doğal ...