Show simple item record

dc.contributor.advisorÜrün, Halil
dc.contributor.authorBeller, Mete
dc.date.accessioned2020-12-29T17:45:44Z
dc.date.available2020-12-29T17:45:44Z
dc.date.submitted1987
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/469075
dc.description.abstractBeyşehir (Konya) ilçesinin içmesuyu ihtiyacının büyük çoğunluğu Beyşehir gölünden karşılanmaktadır. Gölden alınan su, içmesuyu arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra şebekeye verilmektedir. Bu çalışmada, Beyşehir içmesuyu arıtma tesisinin, gölsuyunu ne derecede arıtabildiği tespit edilmeye çalışılmış; ayrıca, su ka litesinde görülen bozuklukların sebepleri araştırılarak, işlet mecilikten ileri gelenlerin düzeltilmesi, tesisten ileri gelen lerin ise, tesise yapılacak basit, ekonomik ve uygulanabilir ila velerle düzeltilmesi amaçlanmıştır. Birinci bölümde; içmesuyu tasfiye tesisi üzerinde durulmuş, ay rıca tasfiye üniteleri ve içmesuyu karakteristikleri hakkında özet bilgi sunulmuştur. İkinci bölümde; çalışma tanıtılmış, arıtma tesisi ve Beyşehir gö lü hakkında, tanıtıcı bilgiler sunulmuştur. Üçüncü bölümde; gölsuyu ve arıtma tesisi su kalitesini belirleyen deneysel çalışmalar verilmiştir. Dördüncü bölümde; gölsuyu ve arıtma tesisiyle ilgili fiziksel ve kimyasal analizlerin net'iceleri değerlendirilmiştir. Beşinci bölümde; tespit edilen aksaklıklara çözümler aranmıştır. Altıncı bölümde ise, bu çalışmada elde edilen sonuçlar özet halinde verilmiştir. v
dc.description.abstractBeyşehir (Konya) gets most of it drinking-water from the lake of Beyşehir. First the water is taken to the foundation of purifying, then it is sent to the city for using. In this study, it is wanted to learn, how much purifying can the foundation do and also the reason for decreasing the quality of water is wanted to know. If the reason is in the running of the business it will be allright, or if something is wrong in the foundation, it can be corrected by doing simple and economic additions. At the first part, know ledge about the purifying units of the foundation and the characteristics of the drinking - water is given. At the secand part, working is introduced and knowledge about Beyşehir lake is given. At the third part, experiments about the quality of water in the lake and foundation is showed. At the forth part, the result of fisical and chemical analysis are found. At the fifth part, it is looked for the solving of the problems. At the sixth part, the result of the study is given as a summary. vien_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİnşaat Mühendisliğitr_TR
dc.subjectCivil Engineeringen_US
dc.titleBeyşehir içmesuyu arıtma tesisinde verimlilik analizleri
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmTreatment plants
dc.subject.ytmKonya-Beyşehir
dc.subject.ytmDrinking water
dc.identifier.yokid5741
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid5741
dc.description.pages101
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess