Browsing TEZLER by Author "Nas, Sebahattin"
Now showing items 1-2 of 2
-
Taze ve değişik teknolojik işlemler uygulanan kuyruk yağlarının çeşitli özellikleri ve farklı şartlarda depolanmaları ile bazı özelliklerindeki değişimlerin belirlenmesi
Ünsal, Mahmut (ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-18)ÖZET Kuyruk yağının depolanması ile fiziksel ve kimyasal özelliklerindeki değişimlerin ve kuyruk yağının teknolojik olarak değerlendirilebilme imkanlarının belirlenmesi, bu çalışmada amaçlanmıştır. Bu araştırmada, yaklaşık ... -
Trabzon hurmasının depolanması ve reçel, marmelat üretiminde kullanım imkanları
Aksu, Muhammet İrfan (ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada, Artvin merkez ve civarında yetiştirilen meyve et rengi kararlı, buruk olmayan özellikteki 08 TH 10 seleksiyon tipi trabzonhurmasının depolanma ve değerlendirilmesi üzerinde durulmuştur. 08 TH 10 seleksiyon ...