Browsing TEZLER by Author "065097d52e225050f011adf7a2952fc2"
Now showing items 1-2 of 2
-
Trabzon Vakfıkebir ekmeğinin bayatlamasının çeşitli yötemlerle takibi ve francala ekmeği ile mukayesesi
Gerçekaslan, Kamil Emre (ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-12-01)Bu çalışmada geleneksel yöntemle üretilen Trabzon Vakfıkebir ekmeği ile Francalaekmeğinin, gramajları göz önünde tutularak, depolama süresince çeşitli özellikleriincelenmiş ve iki ekmek çeşidi arasında mukayese yapılmıştır. ... -
Vakfıkebir ekmek hamurundan laktik asit bakterilerinin izolasyonu-identifikasyonu ve ekmek üretiminde kullanılabilme imkanları
Gerçekaslan, Kamil Emre (ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada Vakfıkebir ekmek hamuru örneklerinden toplam 113 laktik asit bakterisi izole ve identifiye edilmiştir. Örneklerde dominant türün Lactobacillus plantarum (%54) olduğu bunu Lactococcus lactis subsp. lactis (%13,2) ...