Search
Now showing items 1-10 of 316
Et ve et ürünlerinde escherichia coli 0157:H7
(2018-08-06)
ÖZET Çalışmada gıda kaynaklı patojen bir bakteri olan Escherichia coli 0157: H7'nin biyokimyasal ve gelişme özellikleri, epidemiyolojisi, patojenite mekanizması, eî ve et ürünlerinde bulunma sıklığı ve kontrolü, aranma ...
Meyve lifleri kullanımının dondurmanın kalitesi ve besinsel özellikleri üzerine etkisi
(2019-11-06)
Bu çalışmada elma, portakal ve bal kabağı meyvelerinden diyet lifi üretiminin sağlanması ve söz konusu liflerin dondurmanın kalitesi ve besinsel özellikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaçla ...
Sucuk üretiminde escherichia coli 0157:H7`nin gelişimi üzerine farklı nitrat dozlarının ve starter kültür kullanımının etkisi
(2018-08-06)
ÖZET Araştırmada sucuk üretiminde farklı nitrat seviyeleri (0, 200 ve 400 ppm KNO3) ve starter kültür (Staphylococcus carnosus + Pediococcus pentosaceus) kullanımının Escherichia coli 0157:H7'nin davranışı üzerine ...
Farklı pastırma çeşitlerinin biyojen amin içeriği ile bazı kalitatif özellikleri
(2019-04-12)
Araştırmada dört farklı pastırma çeşidinin (kuşgömü, sırt, şekerpare ve bohça) biyojen amin içerikleri ile bazı kalitatif özelliklerini belirlemek amacıyla beş farklı firmadan toplam 40 örnek alınmış ve örnekler, nem, pH, ...
Trabzon hurmasının depolanması ve reçel, marmelat üretiminde kullanım imkanları
(2018-08-06)
Araştırmada, Artvin merkez ve civarında yetiştirilen meyve et rengi kararlı, buruk olmayan özellikteki 08 TH 10 seleksiyon tipi trabzonhurmasının depolanma ve değerlendirilmesi üzerinde durulmuştur. 08 TH 10 seleksiyon ...
Trabzon ilindeki süt fabrikalarındaISO 22000 sisteminin kurulumu vekritik kontrol noktalarındakarşılaşılan sorunlar
(2019-12-18)
Bu araştırma, Trabzon ilinde kurulu ve faaliyet gösteren beş ayrı firmaya ait süt fabrikasında ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ürettikleri süt ürünleri ve bu ürünler için uygulanan kritik kontrol noktalarını ...
Seçilmiş Penicillium roqueforti suşu kullanılarak üretilen Erzincan tulum peynirinde depolama süresince toksin içeriği ile olgunlaşma, mikrobiyolojik ve duyusal kalitenin tespiti
(2019-05-23)
Bu araştırmada, çiğ ve pastörize koyun sütünden geleneksel peynir mayasıyla, küf suşu ilavesiz (Kontrol) ve Penicillium roqueforti 41 suşu inokülasyonu ile Erzincan Tulum peynirleri üretilmiştir. Plastik bidonlara ve keçi ...
Maviyemiş (Vaccinium corymbosum L.) meyvesi kullanılarak üretilen süzme yoğurtların bazı kalite parametreleri
(2019-12-20)
Bu çalışmada, az yağlı çiğ inek sütünden farklı oranlarda maviyemiş (%4, %8 ve %12) ilave edilerek üretilen süzme yoğurtların 28 günlük depolama süresince (1., 14. ve 28. günlerde) fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal ...
Pastırmanın serbest amino asit kompozisyonu ve diğer bazı kalitatif özellikleri üzerine farklı nitrit seviyelerinin etkileri
(2018-08-06)
Araştırma pastırma üretiminde farklı seviyelerinde nitrit kullanımının serbest amino asit (SAA) kompozisyonu ve diğer bazı kalitatif özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi amacıyla planlanmış ve yürütülmüştür. Bu amaçla ...