Etlik civcivlerde in ovo besleme uygulamaları ve çıkış sonrası erken dönem beslemede farklı karbonhidrat kaynakları kullanımının farklı yeme geçiş sürelerinde etkileri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu araştırmada, 4 in ovo uygulaması (in ovo uygulanmayan kontrol, karbonhidrat karışımı, glutamin ve hidroksi metil bütirat (HMB)) × 2 kuluçka çıkım sonrası yeme ve suya geçiş süresi (hemen veya 48 saat sonra) × 2 ön başlatma yemi (mısır veya dekstroz esaslı) deneme düzeninde beslemenin etlik civcivlerin kuluçka ve büyüme performansları, sindirim sistemi fiziksel, morfolojik ve enzimatik gelişimi üzerine etkileri incelenmiştir. Denemede 1574 adet döllü yumurta, başlangıç ağırlıkları eşit olacak şekilde 16 gruba 9 tekerrürlü dağıtılmış, çıkım sonrası 6 tekerrür performans testi, kalan civcivler ise dönemlere göre sindirim sistemi incelemesinde kullanılmıştır. Broiler döllü yumurtalarına (Ross 308) embriyo döneminin 18.gününde besin maddeleri in ovo yöntemi ile enjekte edilmiş, kuluçka çıkış sonrası civcivler deneme desenine uygun olarak 42. güne kadar beslenmiştir. Ön başlatma yemleri 7 gün boyunca ayrı, daha sonrasında ise tüm gruplar besleme dönemlerine uygun aynı tip karma yemle beslenmiştir. İn ovo uygulaması olarak karbonhidrat karışımları civciv kuluçka çıkış gücünü düşürmüş, buna karşılık MHB ile birlikte çıkış ağırlığını artırmışlardır (P˂0.05). Yeme geç geçiş incelenen tüm kriterler üzerinde önemli etkiler yapmıştır (P<0.05) ve bunun performans değerlerinde ortaya çıkardığı negatif etkileri gidermede in ovo uygulamaları genelde önemli bir etkide bulunmamıştır (P˃0.05). Dekstroz esaslı ön başlatma yemi canlı ağırlık artışı ve yem tüketimini, mısır esaslı yeme göre artırmış (P˂0.05), 28.günden sonra etki ortadan kalkmıştır. Genel sonuç olarak in ovo uygulaması, yeme geçiş süresi ve yem tipi, 14. gün ham protein sindirilebilirliğini etkilemese de büyüme performansı, göğüs eti, sindirim sistemi ve organlarının fiziksel, ince bağırsak morfolojik, enzimatik ve hücresel gelişimi üzerinde önemli etkileri olmuştur. This experiment was conducted to investigate the effects of in ovo nutrition in combination with different pre-starter diets in immediate and 48h delayed feed accessing time after hatching on broiler chickens. Trail was designed with 4 in ovo applications (without or with carbohydrate sources, glutamine and hydroxy methyl butyrate (HMB) injected at 18th d of embryonic development) × 2 feed accessing time after hatching (immediate or 48h delayed) × 2 pre-starter feeds (dextrose or corn based as a carbohydrate source) for 7 days and then all treatments were provided same starter, grower and finisher feeds by 42d. 1574 Ross 308 breed fertile eggs were sorted on egg weight and distributed to 16 treatments with 9 replicates. Hatched chicks of 6 replicates were used for performance test and others for digestive system evaluations. Regarding to experimental results, in ovo applications of carbohydrate mixture and HMB increased hatch weight but not completely alleviate the negative effects of delayed feed accessing on performances. Moreover, carbohydrate mixture of in ovo reduced hatching rate (P<0.05). Dextrose based pre-starter feed had positive effects on some performance parameters and development of intestinal tract (P<0.05). Factors had no significant effect on carcass characteristics and crude protein digestibility (P>0.05) of starter feed at Day 14. In conclusion, in ovo nutrient applications, feed accessing time and pre-starter feed type had some significant effects on performances, breast meat percentage, physical and morphological development and cell proliferation of small intestine and some pancreatic enzyme activities in different ages of broiler chickens.
Collections