• Login
    Search 
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • TEZLER
    • Search
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • TEZLER
    • Search
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Browse

      All of DSpace
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • This Collection
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects

    My Account

    • Login

    Discover

      Language (ISO)
      Turkish (19)
      Author
    • 33c50c961fb1acba9c7cc10f71937606 (1)
    • 57d36f43574d52ed7b7633cbe7fc0902 (1)
    • Akalin, Arda Can (1)
    • Atay, Ömür (1)
    • Aysel, Mehtap Bircan (1)
    • Damar, İrem (1)
    • Duru, Neşe (1)
    • e3bf4e0096dfec1d0abb6c3a433aa807 (1)
    • Erge, Hande Selen (1)
    • Erkan Koç, Betül (1)
    • ... View More
    • Subject
      Antioxidants (19)
    • Food Engineering (19)
    • Gıda Mühendisliği (19)
    • Storage (7)
    • Phenolic matters (5)
    • Anthocyanins (3)
    • Ascorbic acid (3)
    • Fining (3)
    • Pomegranate (3)
    • Pomegranate juice (3)
    • ... View More
    • Date Issued
    • 2018 (19)
    • Has File(s)
    • Yes (19)
    • University
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ (19)

    Search

    Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

    Filters

    Use filters to refine the search results.

    Now showing items 1-10 of 19

    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    • Global styles
    • Apa
    • Bibtex
    • Chicago Fullnote
    • Help
    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Thumbnail

    Nar kabuğu ekstraktının antimikrobiyal ve antioksidan aktivitesinin köfte kalitesine etkileri 

    Özdemir, Hazret (2018-08-06)
    Nar kabuğu ekstraktının (NKE) antioksidan ve antimikrobiyal etkisi, soğukta depolanan köfte etlerde incelenmiştir. Nar kabuğundan elde edilen sulu ekstrakt, liyofilize edilerek konsantre edilmiş ve köfte formülasyonuna ...
    Thumbnail

    Askorbil palmitat ve silikonun ayçiçek yağındaki antioksıdatif etkisi 

    Kiliçkaya, Melahat (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi ASK0RBİL PALMİTAT VE SİLİKONUN AYÇÎÇEK YAĞINDAKİ ANTÎOKSÎDATİF ETKİSİ Melihat KILIÇKAYA Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabil im Dalı Danışman: Prof. Dr. Ayten' ...
    Thumbnail

    Antioksidan özellikteki yenilebilir filmlerin sığır kıymasının oksidatif stabilitesine etkileri 

    Kodal, Betül (2018-08-06)
    Bu çalışmada, antioksidan özellikteki iki farklı çeşit kekik yağı mercanköşk (Oregano- Oreganum heracleoticum L.) ve bahçe kekiği (Thyme- Thymus vulgaris L.) ilave edilerek hazırlanmış soya proteini bazlı yenilebilir ...
    Thumbnail

    Nar sularının çeşitli durultma yardımcı maddeleri ile durultulması ve konsantrelerin depolanması sürecinde bileşimindeki değişimler 

    Erkan Koç, Betül (2018-08-06)
    Nardan elde edilen ve aralarında nar suyu ve konsantrelerinin de bulunduğu ürünlerin çekici ve stabil kırmızı-viole renkleri tüketiciler için önemli bir kalite kriteridir. Antosiyanin içeren gıdaların gerek işlenmesi gerekse ...
    Thumbnail

    Kara havuçtan sirke üretimi üzerine araştırma 

    Öztürk, Süeda (2018-08-06)
    Kara havuç sirkesi üretiminin amaçlandığı bu çalışmada, kara havuç konsantresi sulandırılarak alkol fermantasyonuna uğratılmış, elde edilen kara havuç şarabı 4 farklı sirke ile aşılanarak asetik asit fermantasyonuna ...
    Thumbnail

    Domateste (Lycopersicum esculentum) karotenoid madde dağılımı ve antioksidan aktivite 

    Erge, Hande Selen (2018-08-06)
    Bu çalışmada, 2003 ve 2004 yıllarında aynı tarlada yetişen 16 domates çeşidinin karotenoid madde içeriği ve antioksidan aktivitesi belirlenmiştir. Karotenoidlerin belirlenmesinde HPLC yöntemi kullanılırken, antioksidan ...
    Thumbnail

    Sığır iç yağlarının muhafazası sürecinde husule gelen değişiklikler üzerine bazı antioksidan maddelerin etkileri 

    Atay, Ömür (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi SI?IR ±Ç YA?LARININ MUHAFAZASI SÜRECİNDE HUSULE GELEN DE?İŞİKLİKLER ÜZERİNE BAZI ANTİOKSİDAN MADDELERİN ETKİLERİ Ömür ATAY Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi ...
    Thumbnail

    Nar suyu konsantresi üretim ve depolanma sürecinde antioksidan aktivitedeki değişimler 

    Apaydin, Elif (2018-08-06)
    Bu çalışmada, durultma ve pastörizasyon işlemlerinin nar suyunun toplam fenolik madde içeriği ve antioksidan aktivitesine etkisi incelenmiştir. Ayrıca 5°C, 12°C ve 20°C sıcaklıklarda 8 ay depolama süresince, nar suyu ...
    Thumbnail

    Antioksidan kullanımının fermente sucukların bazı kalite özellikleri üzerine etkileri 

    Gök, Veli (2018-08-06)
    Bu çalışmada doğal antioksidanlar olan biberiye, biberiye ekstraktı ve α- tokoferolün Türksucuklarının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Çalışmada 1000 ppm biberiye(S1), 2000 ppm biberiye (S2), 250 ...
    Thumbnail

    Vişne suyunun antosiyanin profili ve antioksidan kapasitesi 

    Damar, İrem (2018-08-06)
    Bu araştırma, vişne suyunun antosiyanin profili ve antioksidan kapasitesi ile durultma, filtrasyon ve evaporasyon işlemleri sırasındaki değişimin belirlenmesi amacı ile yapılmıştır. Araştırma materyali olarak Türkiye'deki ...

    • 1
    • 2

    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     


    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     

    Export citations

    Export the current results of the search query as a citation list. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    The list of citations that can be exported is limited to 50 items.

    Export citations

    Export the current item as a citation. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    Export Citations