• Login
    Search 
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • TEZLER
    • Search
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • TEZLER
    • Search
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Browse

      All of DSpace
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • This Collection
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects

    My Account

    • Login

    Discover

      Language (ISO)
      Turkish (15)
      Author
    • 11c0d218afc7efa80dd99d10518d0982 (1)
    • 3f411c94e6ad3a9cf6494322f46fd1e2 (1)
    • Ari, Tuncay (1)
    • Bağder Elmaci, Simel (1)
    • Demirtaşoğlu, Zeki (1)
    • Denli, Yüksel (1)
    • İç, Erhan (1)
    • Karacakol, Media (1)
    • Kaya, Müge (1)
    • Onur, Murat Seçkin (1)
    • ... View More
    • Subject
      Fermentation (15)
      Food Engineering (15)
    • Gıda Mühendisliği (15)
    • Starch (4)
    • Cucumber pickle (3)
    • Brine (2)
    • Enzymatic hydrolysis (2)
    • Ethanol (2)
    • Lactic acid (2)
    • Lactose (2)
    • ... View More
    • Date Issued
    • 2018 (15)
    • Has File(s)
    • Yes (15)
    • University
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ (15)

    Search

    Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

    Filters

    Use filters to refine the search results.

    Now showing items 1-10 of 15

    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    • Global styles
    • Apa
    • Bibtex
    • Chicago Fullnote
    • Help
    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Thumbnail

    Nişastanın şekerlendirilmesi sırasında zymomonas mobilis ile etil alkole fermentasyonu 

    Özderen, Tülin (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi NİŞASTANIN ŞEKERLENDİRİLMESİ SIRASINDA Zymomonas mobilis İLE ETİL ALKOLE FERMENTASYONÜ Tülin ÖZDEREN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: ...
    Thumbnail

    Farklı bölgelerden izole edilen şarap mayalarının kiler özelliklerinin belirlenmesi 

    Türkmen, Uğur (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi FARKLI BÖLGELERDEN ÎZOLE EDİLEN ŞARAP MAYALARININ KİLLER ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Uğur TÜRKMEN Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman : Doç. ...
    Thumbnail

    Peynir altı suyundan etil alkol üretiminde uygun koşulların belirlenmesi 

    Shams, Shiva (2018-08-06)
    III ÖZET Yüksek lisans Tezi PEYNİR ALTI SUYUNDAN ETÎL ALKOL ÜRETİMİNDE UYGUN KOŞULLARIN BELİRLENMESİ Shiva SHAMS MOLAVÎ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Doç. ...
    Thumbnail

    Hıyar turşusu fermentasyonunda şişme zararını önlemek amacıyla salamuradan CO`in uzaklaştırılması 

    Yildirir, Mübin (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi HIYAR TURŞUSU FERMENTASYONUNDA ŞİŞME ZARARINI ÖNLEMEK AMACIYLA SALAMURADAN CO2 'İN UZAKLAŞTIRILMASI Mübin YILDDUR Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı ...
    Thumbnail

    Tamponlanmış ortamda starter kültür kullanarak pancar turşusu üretimi 

    Demirtaşoğlu, Zeki (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi TAMPONLANMIŞ ORTAMDA STARTER KÜLTÜR KULLANARAK PANCAR TURŞUSU ÜRETİMİ Zeki DEMİRTAŞOĞLU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Velittin ...
    Thumbnail

    Hıyar turşusu salamurasında kalsiyum klorür kullanarak tuz konsantrasyonunun azaltılma olanağı üzerine araştırma 

    İç, Erhan (2018-08-06)
    ÖZET Doktora Tezi HIYAR TURŞUSU SALAMURASINDA KALSİYUM KLORİIR KULLANARAK TUZ KONSANTRASYONUNUN AZALTILMA OLANAĞI ÜZERİNE ARAŞTIRMA Erhan İÇ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anahilim Dalı ...
    Thumbnail

    Nişastalı hammaddelerin enzimatik hidroliz ile fermantasyonu sırasında bazı üretim koşullarının verime ve ispirto bileşimine etkileri 

    Denli, Yüksel (2018-08-06)
    1 ÖZET Doktora Tezi NİŞASTALI HAMMADDELERİN ENZİMATİK HİDROLİZ İLE FERMENTASYONU SIRASINDA BAZI ÜRETİM KOŞULLARININ VERİME VE İSPİRTO BİLEŞİMİNE ETKİLERİ Yüksel DENLİ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda ...
    Thumbnail

    Laktoferment sebze suyu üretimi üzerine araştırma 

    Kartal, Handan (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi LAKTOFERMENT SEBZE SUYU ÜRETİMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA Handan KARTAL Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Sedat DÖNMEZ Bu çalışmada havuç ve ...
    Thumbnail

    İçki ispirtosu üretiminde çavdar kullanımı üzerine bir araştırma 

    Kaya, Müge (2018-08-06)
    Ill ÖZET Yüksek Lisans Tezi İÇKİ İSPİRTOSU ÜRETİMİNDE ÇAVDAR KULLANIMI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Müge KAYA Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. ismail YAVAŞ ...
    Thumbnail

    Lignoselülozik biyokütleden biyoetanol üretimi sırasında ön işlem koşullarının etanol verimine etkisi 

    Bağder Elmaci, Simel (2018-11-03)
    Bu çalışmada, lignoselülozik bir madde olan çam odununun sıcak su ile muamele ve iyonik sıvı ile işlemi olmak üzere, iki farklı yöntem ile farklı koşullarda ön işleme tabi tutularak, enzimatik hidrolize daha elverişli hale ...

    • 1
    • 2

    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     


    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     

    Export citations

    Export the current results of the search query as a citation list. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    The list of citations that can be exported is limited to 50 items.

    Export citations

    Export the current item as a citation. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    Export Citations