• Login
    Search 
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • TEZLER
    • Search
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • TEZLER
    • Search
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Browse

      All of DSpace
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • This Collection
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects

    My Account

    • Login

    Discover

      Language (ISO)
      Turkish (597)
      Author
    • 33c50c961fb1acba9c7cc10f71937606 (2)
    • 3871f31a218ad9ce59e263d920e09ac2 (2)
    • 472c4902bfc5703a55bb69132b8ff10d (2)
    • 57d36f43574d52ed7b7633cbe7fc0902 (2)
    • 59374773e3b544080b3cdd7006e75d86 (2)
    • 98a20cd2f4b282c973296bd4a54293be (2)
    • Akoğlu, İlker Turan (2)
    • b300dc55385b7f35fdef74a1e0bcdfe7 (2)
    • e8f2fd433f90d5b0a22c43c1de0bb918 (2)
    • f1961381787dd1dca277c56d3cffb986 (2)
    • ... View More
    • Subject
      Food Engineering (597)
    • Gıda Mühendisliği (597)
    • Storage (34)
    • Antioxidants (19)
    • Agriculture (18)
    • Fruit juices (18)
    • Microbiology (18)
    • Ziraat (18)
    • Shelf life (17)
    • Fermentation (15)
    • ... View More
    • Date Issued
    • 2018 (526)
    • 2020 (37)
    • 2019 (34)
    • Has File(s)
    • Yes (597)
    • University
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ (597)

    Search

    Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

    Filters

    Use filters to refine the search results.

    Now showing items 1-10 of 597

    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    • Global styles
    • Apa
    • Bibtex
    • Chicago Fullnote
    • Help
    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Thumbnail

    Keçiboynuzu meyvesinin ekstraksiyon koşulları ve durutulması üzerine bir araştırma 

    Karkacier, Mustafa (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi KEÇİBOYNUZU MEYVESİNİN EKSTRAKSİYON KOŞULLARI VE DURULTULMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Mustafa KARKACIER Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gxda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. ...
    Thumbnail

    Şalgam suyundan izole edilen laktik asit bakterilerinin 16S rRNA ile tanımlanması ve bazı gelişme parametrelerinin belirlenmesi 

    Samantir, Nurhan (2018-08-06)
    Tezde, şalgam suyundan izole edilen ve fenolik dekarboksilaz enzimine sahip olduğu saptanan 6 adet izolat (GK1, GK3, GK5, GK11, GK12, GK13) 16S rRNA gen bölgesi dizi analizi ile moleküler olarak tanımlanmıştır. Suşların ...
    Thumbnail

    Orta nemli kayısıların depolanma stabilitesi 

    Sağirli, Fatma (2018-08-06)
    ÖZETYüksek Lisans TeziORTA NEMLİ KAYISILARIN DEPOLANMA STABİLİTESİFatma SAĞIRLIAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüGıda Mühendisliği Anabilim DalıDanışman : Doç. Dr. Mehmet ÖZKANOrta nemli gıdalar, kurutulmuş gıdalardan ...
    Thumbnail

    Farklı sınıf çaylarda kıvırma proseslerinin ve değişik hasat dönemlerinin çayın fenolik madde ve alkaloid bileşimine etkisi 

    Türkmen, Nihal (2018-08-06)
    ÖZETDoktora TeziFARKLI SINIF ÇAYLARDA KIVIRMA PROSESLERİNİN VEDEĞİŞİK HASAT DÖNEMLERİNİN ÇAYIN FENOLİK MADDE VEALKALOİD BİLEŞİMİNE ETKİSİNihal TÜRKMENAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüGıda Mühendisliği Anabilim ...
    Thumbnail

    Bazı yabancı ot tohumlarının unun kalitesine etkileri 

    Karadeli, Hakki (2018-08-06)
    İ ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ BAZI YABANCI OT TOHUMLARININ ÜNÜN KALİTESİNE ETKİLERİ* Hakkı KARADELİ Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Prof.Dr. Haz im ÖZKAYA 1993, ...
    Thumbnail

    Frankfurter tipi sosislerin bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine ayçiçek yağının etkisi 

    Karabaş, Gülay (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi FRANKFURTER TİPİ SOSİSLERİN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNE AYÇİÇEK YA?ININ ETKİSİ Gülay KARABAŞ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: ...
    Thumbnail

    Ayran üretiminde peyniraltı suyu tozu ve transglutaminaz enzimi kullanım olanaklarının araştırılması 

    Akal, Havva Ceren (2020-09-27)
    Ayran üretiminde iki farklı uygulamanın incelendiği bu çalışmada, birinci uygulamada ayranın Türk Gıda Kodeksi'ne göre içermesi gereken protein oranının % 5, % 10 ve % 15'i sütü seyreltme amacıyla kullanılan ...
    Thumbnail

    Bazı gıdaların antioksidan kapasitesi 

    Basli, Gönül (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi BAZI GIDALARIN ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ Gönül BAŞLI Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman. Prof. Dr. Nevzat ARTIK Bu araştırmada materyal olarak ebegümeci ...
    Thumbnail

    Gilaburu (Viburnum opulus L.) meyvesinden yeni yöntemlerle fenolik bileşenlerin ekstraksiyonu ve gilaburu tozunun mikroenkapsülasyonu 

    Alifaki, Yaşar Özlem (2019-07-04)
    Bu çalışmanın ilk kısmında Gilaburu (Viburnum opulus L.) meyvesinden fenolik bileşiklerin ekstraksiyonu araştırılmıştır. Ultrason destekli ekstraksiyonda ekstraksiyon süresinin (1-10-20-30-60 dakika), ultrason gücünün (14 ...
    Thumbnail

    Asitliğin azaltılması yolu ile tüketime hazır vişne suyu üretim olanağı 

    Yeşilören, Gülen (2018-08-06)
    Asidi yüksek olduğu için vişne suyu (%100) doğrudan tüketime uygun değildir. Bunu sağlamanın yolu asitliğin düşürülmesidir. Ancak uygulanan yöntemin vişne suyunun diğer kimyasal ve duyusal özeliklerini olabildiğince ...

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • . . .
    • 60

    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     


    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     

    Export citations

    Export the current results of the search query as a citation list. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    The list of citations that can be exported is limited to 50 items.

    Export citations

    Export the current item as a citation. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    Export Citations