• Login
    Search 
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • Search
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • Search
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Browse

      All of DSpace
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • This Community
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects

    My Account

    • Login

    Discover

      Author
    • 33c50c961fb1acba9c7cc10f71937606 (2)
    • 3871f31a218ad9ce59e263d920e09ac2 (2)
    • 472c4902bfc5703a55bb69132b8ff10d (2)
    • 57d36f43574d52ed7b7633cbe7fc0902 (2)
    • 59374773e3b544080b3cdd7006e75d86 (2)
    • 98a20cd2f4b282c973296bd4a54293be (2)
    • Akoğlu, İlker Turan (2)
    • b300dc55385b7f35fdef74a1e0bcdfe7 (2)
    • e8f2fd433f90d5b0a22c43c1de0bb918 (2)
    • f1961381787dd1dca277c56d3cffb986 (2)
    • ... View More
    • Subject
      Food Engineering (599)
    • Gıda Mühendisliği (599)
    • Storage (34)
    • Antioxidants (19)
    • Agriculture (18)
    • Fruit juices (18)
    • Microbiology (18)
    • Ziraat (18)
    • Shelf life (17)
    • Fermentation (15)
    • ... View More
    • Date Issued
    • 2010 - 2020 (215)
    • 2000 - 2009 (186)
    • 1990 - 1999 (170)
    • 1987 - 1989 (28)
    • Has File(s)
    • Yes (599)
    • University
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ (599)

    Search

    Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

    Filters

    Use filters to refine the search results.

    Now showing items 1-10 of 599

    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    • Global styles
    • Apa
    • Bibtex
    • Chicago Fullnote
    • Help
    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Thumbnail

    Yoğurt dondurması üretiminde peyniraltı suyu tozu kullanımı 

    Dağli, Aynur (2018-08-06)
    ÖZETYüksek Lisans TeziYOĞURT DONDURMASI ÜRETİMİNDE PEYNİRALTI SUYU TOZUKULLANIMIAynur DAĞLIAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüSüt Teknolojisi BölümüDanışman: Yrd. Doç. Dr. Ayşe GürsoyBu çalışmada, peyniraltı suyu ...
    Thumbnail

    Salamura beyaz peynirden izole edilen bazı laktokok, enterekok ve laktobasil suşlarının proteolitik aktivite, bakteriyosin etkenliği ve biyogen amin oluşumu açısından karşılaştırılması 

    Durlu Özkaya, Fügen (2018-08-06)
    ÖZET Doktora Tezi SALAMURA BEYAZ PEYNİRDEN İZOLE EDİLEN BAZI LAKTOKOK, ENTEROKOK VE LAKTOBASİL SUŞLARTNIN PROTEOLİTİK AKTİVİTE, BAKTERİYOSİN ETKENLİĞİ VE BİYOGEN AMİN OLUŞUMU AÇISINDAN KARŞILAŞTIRILMASI Fügen DURLU ÖZKAYA ...
    Thumbnail

    Siyah çaylarda sınıflandırmanın aroma bileşenleri üzerine etkisi 

    Can, Yelda (2018-11-14)
    daha sonra doldurulacaktır.
    Thumbnail

    Çay işlemede teanin miktarının değişimi 

    Sari, Ferda (2018-08-06)
    Teanin (?-etilamin-L-glutamik asit) çaya özgü bir amino asit olup, sağlık üzerindeki olumlu etkileri son yıllarda anlaşılmıştır. Bu çalışmada farklı sınıf Türk çaylarının teanin içeriği belirlenmiş, çayın işlenme aşamalarında ...
    Thumbnail

    Vişne ve siyah üzüm sularında bazı fenolik asit katkılarının renk üzerine etkisi 

    Kiriş, Sevilay (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi VİŞNE VE SİYAH ÜZÜM SULARINDA BAZI FENOLİK ASİT KATKILARININ RENK ÜZERİNE ETKİSİ Sevilay KIRIŞ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Pro£ Dr. Sedat ...
    Thumbnail

    Elma ve üzüm sirkelerinin ağır metal içeriklerinin ICP-MS (indüktif eşleşmiş plazma-kütle spektrometresi ) ile belirlenmesi 

    Tekin, Serkan (2018-08-06)
    Bu çalışmada; ülkemizde üretilerek piyasaya sunulan farklı üreticilere ait 12 adet üzüm sirkesi ve 8 adet elma sirkesinin genel özellikleri (pH, toplam asitlik, toplam kuru madde, kül miktarı, kalıntı alkol içeriği, asetil ...
    Thumbnail

    Cronobacter sakazakii`nin bebek mamalarından izolasyonu ve gelişme parametrelerinin incelenmesi 

    Polat Yemiş, Gökçe (2018-08-06)
    Cronobacter sakazakii, bebeklerde ve çocuklarda hayati tehlike yaratan menenjit, sepsis ve nekrotizan enterokolit enfeksiyonlarının önemli bir sebebidir. Çeşitli klinik vakalarda C. sakazakii enfeksiyonu ile bebek maması ...
    Thumbnail

    Kırmızı biberlerden oleoresin capsicum üretimi üzerine araştırma 

    Yemiş, Oktay (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi KIRMIZIBİBERLERDEN OLEORESÎN CAPSİCUM ÜRETİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Oktay YEMİŞ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Pro£ Dr. Nevzat ARTIK Bu ...
    Thumbnail

    Kurutmanın portakal kabuğunun fiziksel özelliklerine etkileri 

    Tamer Uyar, Cansu (2019-04-20)
    Bu çalışmanın amacı, portakal kabuğunun, farklı koşullarda kurutulması sırasında oluşan bazı fiziksel değişimlerin belirlenmesidir. Tepsili kurutucuda, farklı sıcaklık (40, 50 ve 60 ˚C) ve hava hızlarında (1 ve 2 m/s) ...
    Thumbnail

    Elma suyunda sıvı kromotografisi ile patulin analiz yöntemlerinin karşılaştırılması 

    Uygun, Mine (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi ELMA SUYUNDA SIVI KROMOTOGRAFİ İLE PATULİN ANALİZ YÖNTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Mine UYGUN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bolümü Danışman : Prof. Dr. Aziz EKŞİ 98, ...

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • . . .
    • 60

    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     


    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     

    Export citations

    Export the current results of the search query as a citation list. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    The list of citations that can be exported is limited to 50 items.

    Export citations

    Export the current item as a citation. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    Export Citations