Now showing items 1-3 of 3

    • Gaziantep`in törensel yiyecek ve içeceklerinin yerel halkın bakış açısına göre incelenmesi 

      Şahan, Memet (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-19)
      Köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip olan Gaziantep'in törensel yiyecek ve içeceklerine yönelik bu araştırmamızın amacı Gaziantep'in törensel yiyecek ve içeceklerini tespit etmek, yerel halkın törensel ...
    • Mersin`de yenilebilir otlar ve kullanım alanları 

      Özhan, Vildan (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-10-31)
      İnsanlığın var olduğu günden itibaren temel besin maddeleri içerisinde bitkiler önemli bir yer tutmaktadır. Günümüz beslenmesinde de bitkisel kaynaklı besinlerin ağırlıklı olduğu diyetlerin sağlık açısından faydalı olduğu ...
    • Trabzon`da hamsi kültürünün gastronomideki yeri 

      Kahraman, Tuğba (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-11-04)
      Karakteristik bir şehrimiz olan Trabzon ile özdeşleşen bölge halkının hayatının her evresine nüfuz ederek bir sembol haline gelen, sadece bir balık türü olmaktan çıkan hamsinin denizden çıkıp mutfağa girip Karadeniz'in ...