Search
Now showing items 1-10 of 242
Aromatik halka içeren aminoasitlerden DL-Triptofan ve L-Fenilalaninin bazı B grubu metalleri ile vermiş oldukları reaksiyonların kinetiğinin incelenmesi ve elde edilen ürünlerin yapılarının aydınlatılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada DL-Triptofan ve L-Fenilalaninin Ni(II), Co(II) ve Cu(II) varlığında verdikleri reaksiyonlar spektrofotometrik ve kinetik olarak incelenerek bir tayin yönteminin geliştirilmesi amaçlanmıştır.DL-Triptofan, Ni(II), ...
Mikroemülsiyon çözeltilerinin fiziksel özellikleri,polimer?surfaktant etkileşimleri
(2018-08-06)
Katyonik surfaktant CTAB (setil trimetil amonyum bromür) ile anyonik polimer Na CMC (karboksi metil selüloz sodyum tuzu) karışım sistemleri oluşturulmuştur.Farklı sıcaklıklarda surfaktant ve polimer-surfaktant etkileşimlerinin ...
Xanthıum Strumarıum l. bitkisinden biyolojik aktif bileşiklerin izolasyonu, yapılarının aydınlatılması ve asetilkolinesteraz ve butirilkolinesteraz inhibisyon aktivitelerinin incelenmesi
(2018-08-06)
Bu tez çalışmasında Xanthium strumarium L. bitkisinin kimyasal bakımdan incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla bitki metanol içinde 2 hafta bekletilmiştir. Daha sonra bitki ekstresi su ile seyreltilerek sırası ile hekzan, ...
Trakya bölgesinde yetişen Ornithogalum umbellatum L. bitkisinin kimyasal bakımdan incelenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada Trakya bölgesi civarında yetişen Omithogalum umbellatum L Bitkisinin fitokimyasal incelenmesi yapılmıştır. Bitkinin taksonomik tanımı Trakya Üniversitesi Fen-Ed. Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. ...
Hypericum perfoliatum L. ile boyamada fiksatiflerin ışık haslığına etkisi
(2018-08-06)
İİ ÖZET Bu çalışmada Ekim 1986 ve Mayıs 1987 de toplanan H.perfoliatum L. ile boyamada fiksatiflerin ışık haslığına etkisi araştırılmıştır. Fiksatif olarak asetik asid, sitrik asid ve tartarik asid kullanılmıştır. Bu ...
Ayva polifenol oksidaz enziminin saflaştırılması ve karakterizasyonu
(2018-08-06)
ÖZET Bu çalışmada ayvadan {Cydonia Oblango) polifenol oksidaz enzimi izole edilmiş ve kısmen sallandırılarak enzimin karakterizasyonu yapılmıştır. Polifenol oksidaz enzimi (E.C. 1.10.3.1) gıdalarda mevcut renksiz polifenolleri ...
Tunca Nehrinde kimyasal kirliliğin araştırılması ve sonuçta ortaya çıkacak en yüksek kimyasal kirliliğin giderilmesi için uygulanacak arıtma metodunun incelenmesi
(2018-08-06)
ÖZET Bu tez çalışmasında, Edirne'nin önemli akarsularından olan Tunca nehrinin evsel atık suları ve sanayi atıkları ile kimyasal kirlenmesinin incelenmesi ve belirlenecek önemli kimyasal kirliliğin giderilmesi için ...
Ayçiçek, mısır ve kanola yağlarının kızartma dayanıklılıklarının karşılaştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada ayçiçek, kanola ve mısır yağlarının yedi gün içerisinde kızartma işlemi gerçekleştirildi. Her kızartma işlemi sonunda, yağlarda meydana gelen yağ asidi bileşimi, ortalama molekül ağırlığı, yoğunluk, viskozite, ...
Yenilebilir surfactanlar ile hazırlanmış gıda mikroemülsiyonları
(2018-08-06)
Tween60/Propanol/Metiloleat/Su sisteminde oluşan mikroemülsiyonun faz davranışı ve strüktürü incelendi. 25°C deki üçlü faz diyagramları titrasyon yöntemi ile çizildi. AT ile gösterilen toplam monofazik alan mikroemülsiyonun ...
Endüstriyel kaynaklı uçucu ve yarı uçucu organik bileşiklerin atmosferik ve biyokütle örnekleme ile LC-MS analizleri
(2019-11-07)
Çalışmamız Trakya bölgesinde endüstriyel faaliyetlerden kayanaklanan uçucu ve yarı uçucu atmosferik kirleticilerin tayinine yönelik yapılan ilk çalışma özelliğini taşımaktadır. Endüstriyel faaliyetlerin yoğun olduğu Çerkezköy ...