Search
Now showing items 1-10 of 714
Kekik ballarındaki lezzet bileşenlerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
V ÖZET KEKİK DALLARINDAKİ LEZZET BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ MANNAŞ, Demet Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez yöneticisi: Prof.Dr. Tomris ALTUĞ Ekim 2004, 69 sayfa Bu çalışmada üreticisinden temin edilen bir ...
Turunçgillerde meyve çürüklüğü etmeni Penicillium spp izolatlarının bazı kimyasal maddelerle önlenmesi üzerinde çalışmalar
(2018-08-06)
6. ÖZET Ege Bölgesinde turunçgil işleme ve paketleme evlerinden çürümekte olan meyveler toplanmıştır. Söz konusu meyvelerden 6 tane mayi küf çürüklüğü Penicillium italicum ile 18 tane yeşil küf çürüklüğü P. digitatum izolatı ...
Kopanisti peyniri mikroflorasının tespiti ve fermentasyonunda rol oynayan mikroorganizmaların tanımlanması
(2018-08-06)
ÖZET KOPANİSTİ PEYNİRİ MİKROFLORASININ TESPİTİ VE FERMENTASYONUNDA ROL OYNAYAN MİKROORGANİZMALARIN TANIMLANMASI KARABIYIKLI, Şeniz Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet KARAPINAR ...
Doğal antioksidan katkılı yenilebilir filmlerin köfte tipi et ürünlerinde kullanımının araştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada peynir suyu proteininden hazırlanan defne ve adaçayı ekstraktı katkılı yenilebilir filmlerin köfte tipi et ürünlerinde oksidasyon stabilitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla 2 farklı konsantrasyonda ...
Ayçiçeği, keten tohumu, yulaf ve mürdüm eriği kurusu ile zenginleştirilmiş sütlü, acı (bitter) ve beyaz çikolataların raf ömrü boyunca bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerinin araştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada ayçiçeği, keten tohumu, yulaf/pirinç ve mürdüm eriği kurusu ile zenginleştirilmiş sütlü, bitter ve beyaz çikolataların raf ömrü boyunca fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkilerinin incelenmesi ...
Zeytinyağı ve pirina yağında 3-MCPD oluşumu üzerine su buharı distilasyon koşullarının etkisi
(2018-08-06)
Bitkisel yağlara uygulanan rafinasyon işlemi, ham yağlarda bulunan istenmeyen maddelerin uzaklaştırılması veya miktarlarının kabul edilebilir düzeylere indirilmesini amaçlamaktadır. Rafinasyon işlemi; kimyasal ve fiziksel ...
Domates kurutulmasında kükürt dioksit uygulamaları
(2018-08-06)
^ ÖZET DOMATES KURUTULMASINDA KÜKÜRT DİOKSİT UYGULAMASİ BABALIK, Özgül Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Fikrejd^IR Ocak 1996 4 ^CA.çfü Bu tezde, S02 uygulanarak güneşte kurutulmuş ...
Sucukta glukono-delta-lakton, sakkaroz, nitrit, sarımsak ve starter kültür kullanımına Staphylococcus aureus ve Salmonella typhimuriumun gelişmesine etkisi
(2018-08-06)
ÖZET Fermente bir et ürünü olan Türk sucuğunda glukono- delta-lakton (BDL) sakkaroz nitrit,sarımsak ve starter kültürün S. aureus ve S. typhi murium' un gelişmesi üzerine etkisi saptanmaya çalışılmıştır. GDL sis ve ...
Marmara bölgesinde farklı tipte buğday depolarında, depolama koşullarının buğdayların ekmeklik kalitesine etkisi
(2018-08-06)
ABSTRAKT Marmara bölgesinde yaygın olarak kullanılan 4 farklı tip (quanset çelik hangar, kagir ambar, polietilenle örtülü yığın ve çelik silo) buğday deposundaki depolama koşulları saptanmış ve bu koşullarda depo lanan ...