• Login
    Search 
    •   DSpace Home
    • AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
    • SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
    • TEZLER
    • Search
    •   DSpace Home
    • AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
    • SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
    • TEZLER
    • Search
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Browse

      All of DSpace
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • This Collection
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects

    My Account

    • Login

    Discover

      Language (ISO)
    • Turkish (21)
    • Author
    • 6cf98a7e512d59c63d8420b59059fdd0 (1)
    • Aamır, Suhaıb (1)
    • Akkuş, Yasemin (1)
    • Aksoy, Sabiha (1)
    • Ayyıldız, Mükerrem (1)
    • Bulut, Atalay (1)
    • Erkaya, Beril (1)
    • Güven Hamurişçi, Aylin (1)
    • Ibrosheva, Zarıfka Adıl (1)
    • Kaplankıran, Dilek (1)
    • ... View More
    • Subject
      Tourism (21)
    • Turizm (20)
    • Business Administration (6)
    • Hotels (6)
    • İşletme (6)
    • Occommodation enterprises (6)
    • Tourists (5)
    • Local product (3)
    • Motivation (3)
    • Antalya (2)
    • ... View More
    • Date Issued
      2021 (21)
      Has File(s)
    • No (20)
    • Yes (1)
    • University
    • AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (21)

    Search

    Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

    Filters

    Use filters to refine the search results.

    Now showing items 1-10 of 21

    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    • Global styles
    • Apa
    • Bibtex
    • Chicago Fullnote
    • Help
    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Thumbnail

    Nomofobinin sanal kaytarma üzerindeki etkisi: Antalya Belek örneği 

    Yıldız, Raşit (2021)
    Turizm sektörü kapsamı içerisine giren otel işletmeleri zamanla önemli derecedeilerleme ve gelişme göstermektedir. Teknolojik gelişme ve ilerleme ile etkileşimli olan otelişletmeleri sektörü günümüzde her türden müşteriye ...
    Thumbnail

    Talassoterapi uygulamalarına katılan turistlerin motivasyon düzeylerinin zihinsel iyilik hallerine etkisinde birlikte davranış oluşturmanın aracılık rolü 

    Yuncu, Ecem Nur (2021)
    Turizm, sürekli yenilenen canlı bir sektördür. Turistlerin beklentilerine göre şekillenenturizm sektöründe, talassoterapi alternatif turistik ürün olarak sektörde faaliyetgöstermektedir. Talassoterapi antik çağlardan beri ...
    Thumbnail

    Turizm bölümü öğrencilerinin yükseköğretimdeki hizmet kalitesi algıları 

    Karakoyunlu, Filiz (2021)
    Temel görevi bilgiyi araştırmak ve yaymak olan yükseköğretim kurumları, öğretim dışındaki hizmetlerinde de kaliteyi geliştirmeye odaklanmak zorundadırlar. Yükseköğretim kurumlarının öğrenci memnuniyetine dayalı bir anlayışla ...
    Thumbnail

    İşkoliklik, iş-aile çatışması ve iş tatmini ilişkisi: Otel işletmelerinde bir uygulama 

    Mutlu, Ümmügülsüm (2021)
    Bu çalışmanın temel amacı, otel çalışanlarının işkoliklik eğilimlerinin iş-aileçatışmasına etkileri ile iş-aile çatışmasının iş tatmini üzerindeki etkilerini incelemektir. Bubağlamda Antalya'nın Alanya Bölgesindeki ...
    Thumbnail

    Erişilebilir turizm bağlamında konaklama işletmelerinde engelli bireylere sunulan hizmetlerin önem-performans analizi ile değerlendirilmesi 

    Erkaya, Beril (2021)
    Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yayınlanan rapora göre herhangi bir nedenleengelli olarak yaşayan insanların oranı %15,6 olarak belirtilmiştir. Bu orana göre 2021 yılıitibariyle 8 milyar olan dünya nüfusu içerisinde ...
    Thumbnail

    Gastronomik deneyim, yiyecek imajı ve otantizmin turistlerin yerel yiyecek tüketim niyetine etkisi: Yiyecek korkusunun düzenleyici rolü 

    Yılmaz, Gökhan (2021)
    Araştırmada gastronomik deneyim, yiyecek imajı, algılanan otantizm, yiyecek korkusu ve yerel yiyecek tüketim niyeti arasındaki ilişkilerin belirlenmesi ve söz konusu ilişkilerde yiyecek korkusunun düzenleyici rolünün tespit ...
    Thumbnail

    Seyahat motivasyonlarının ziyaretçi memnuniyeti ve davranışsal niyetler üzerine etkisi: Kültür amaçlı seyahat eden yerli turistler üzerine bir araştırma 

    Sağdıç, Döndü Nur (2021)
    Bu araştırma yerli kültür turistlerinin seyahat motivasyonlarının, ziyaretçi memnuniyeti ve davranışsal niyetleri üzerindeki etkisini belirlemek ve demografik faktörlere göre seyahat motivasyonlarının anlamlı bir farklılık ...
    Thumbnail

    Kültürel miras turizmi açısından sillyon Antik Kenti'nin değerlendirilmesi 

    Ayyıldız, Mükerrem (2021)
    Türkiye, dünyanın önde gelen turizm bölgelerinden biri olarak bilinmekte ve burada birçok turizm türünün uygulanmasına olanak sağlamaktadır. Bunlardan biri de kültürel turizmdir. Kültürel turizmin başlıca kaynağı antik ...
    Thumbnail

    4 ve 5 yıldızlı otellerin menülerinde zeytinyağı kullanımı: Manavgat örneği 

    Küçük, Mahmut (2021)
    Turizm alanında yiyecek ve içecek hizmeti veren otel işletmelerinin bulunduğu konuma ayak uydurmaları, diğer otel işletmeleriyle rekabet edebilmeleri, varlıklarını sürdürebilmeleri için gastronomi alanında sağlıklı, lezzetli, ...
    Thumbnail

    Gündoğmuş ilçesinin kırsal turizm potansiyelinin SWOT analizi yöntemi ile incelenmesi 

    Küçük, Yasemin (2021)
    Kırsal turizm faaliyetleri son yıllarda büyük gelişme göstermiş, ekonomik ve sosyal kalkınmanın bir aracı olarak görülmeye başlamıştır. Yaşam koşullarının değişmesiyle yeni arayışlar içine giren insanlar, doğa ile bütünleşmek, ...

    • 1
    • 2
    • 3

    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     


    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     

    Export citations

    Export the current results of the search query as a citation list. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    The list of citations that can be exported is limited to 50 items.

    Export citations

    Export the current item as a citation. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    Export Citations