Balık etlerinde sosis yapımı üzerinde bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Bu çalışmada, ülkemiz iç sularındaki ekonomik değeri düşük balıklardan balık sosisi yapılarak söz konusu balıkların değerlendirilmesi ve ülkemize yeni bir işlenmiş balık ürünün kazandırılması amaçlanmıştır. Çalışmada kullanılan balıkların net et verimleri ile etin kimyasal yapısı analiz edildiğinde bunun insan beslenmesinde önemli bir besin kaynağı olduğu ortaya konulmuştur. Uygulamada kullanılan çapak, aynalı ve pullu sazan balıkla rının iç organları, başları, deri ve kılçıkları temizlendikten sonra elde edilen ete, uygun oranda çeşitli koruyucu ve lezzet verici katkı maddeleri ve diğer maddeler katılarak sosis hamuru hazırlanmıştır. Elde edilen sosis hamuru, doğal ve yapay kılıflara doldurularak uygun koşullarda pastörize edilmiş ve paketlenerek depolanmıştır. Yapılan analiz sonuçlarında üretilen balık sosisinin, normal et sosisi standardlarına uyduğu, lezzet, koku ve renk yönünden beğenildiği görülerek, bu ürünün ekonomik değeri düşük olan balıkların balık sosisi şeklinde değerlendirilebileceği sonucuna varılmıştır. VI RESUME Dans ce travail, les poissons oü se trouvent dans les eaux continentales de notre pays qui ont de peu de valeur econo- mique, en fait la saucisse de poissons et il vise a faire gagner d'une nouvelle produit de poissons susmentionne a notre pays. Lorsque soumenttre chair de poisson â analyse edifice chimique avec leur rendemment et poids net, on voyait une alimen- taire importance de nourriture d'homme. II preparait le pâte de saucisse que les poissons usitâe en ce travail qui s'appellent breme, Carpe et carpe â miroire, apres que nettoyant ses organes interieur, ses tetes et ses aretes de poissons qu'en utilisent. On obtient le pâte de saucisse. On ajoute proportion substence qui garde, le goüt, et autres matilres. En remplisent l'etui naturel et l'etui artificielle le pâte de saucisse qu'on obtient et puis il fait stocker et pasteuriser en contition convenable. A la fin de 1' analyse qui fait la soucisse de poisson qu'en produit, on voyait convenable normal standarde de la viande au point de goute, couleur et odeur. On fait tirer les consequences de faire le saucisse de poissons qu'on de peu de valeur economique. II apreciation les poissons sousmentionne coirane cet maniere. VII
Collections