İyonize radyasyonun hamsi balığında yağ oksidasyonu üzerine etkisi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
-III- ÎYONİZE RADYASYONUN HAMSİ BALIĞINDA YAG OKSÎDASYONU ÜZERİNE ETKİSİ (Yüksek Lisans Tezi) Sıtkı ERSEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ekim 1991 ÖZ Gıda endüstrisinde iyemize radyasyon son yıllarda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Yapılan bu çalışmada çeşitli dozlarda ışınlanan hamsi balığında yağ oksidasyonunun değişimi incelendi. Bu amaçla, yağ ve yağ içeren gıdalarda oksidasyon sonucu oluşan acılaşmayı (ransidite) belirlemekte kullanılan TBA ve PV tayinleri yapıldı. Yapılan deneyler sonunda elde edilen TBA ve PV değerleri uygulanan doz ile mukayese edilerek dozdaki artışa bağlı olarak oksidasyonda meydana gelen artış gözlendi. -IV- THE EFFECT OF IONIZING RADIATION ON FAT OXIDATION IN ANCHOVY {ENGRAULIS ENCRASICALUS) (M.Sc. Thesis) Sxtkx ERSEN GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY October 1991 ABSTRACT Ionizing radiation has been used intensively by the food industry in recent years. In this study, fat oxidation variations were investigated in anchovy irradiated at different doses. For this purpose, TBA and PV were determined for rancidity in food containing fat. TBA and PV values were compared with the radiation doses applied. As a conclusion, it has been observed that the higher the radiation doses, the more the oxidation.
Collections