Gıda teknolojisinde üretim hatlarının modernizasyonu
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Gıda endüstrisinde geleneksel üretim yöntemlerinin kullanımı gıda sağlığı, üretim performansı ve iş güvenliği açısından uygun olmayan bir takım sonuçları da beraberinde getirmektedir. Ayrıca ürünlerin depolama ortamlarının hijyen ve sanitasyonu büyük önem kazanmaktadır. San-Tez projesi kapsamında yapılan bu çalışmada geleneksel yöntemlerle üretim yapan bir tesisinin yeni bir üretim tekniği ile modernize edilmesi ve ortaya çıkan sonuçların değerlendirmesi yapılmıştır. Modern üretim sistemlerinin kullanımları ile üretim sürelerinin ve maliyetleri belirgin bir şekilde düşürmesinin dışında gıda kalitesini ve tüketim güvenliğini üst seviyeye çıkarmıştır. Gıda üretim sistemlerinde kullanılan soğutarak özellik kazandırma işlemi için gerekli olan özgül ısı değerlerinden Choi-Okos değeri soğutma süresi hesaplamalarında helva benzeri ürünler için gerçeğe en yakın değeri verdiği yapılan uygulamalarla ortaya konmuştur. Ürün kalitesi, üretim süresi ve benzeri tüm değerlendirmelerde modern üretim hatları en olumlu sonuçları vermiştir ve üretim gücü arz talep dengesi gözetildiğinde % 218 artmıştır. The use of traditional methods of production in the food industry that will return results containing inconvenient in terms of food safety, production performance, job security. In addition, hygiene and sanitation of storage media of products gain great importance. This study in San-Tez Project includes a facility engaged in manufacturing with traditional methods modernized with new manufacturing technique and the results of the assessment is made. The use of modern production systems has provided that reduce production time and costs with increased level of food quality and safety of consumption. Aplications show that Choi-Okos value of the specific heat values which provide the most realistic value for cooling process imparts used in food production systems. Product quality, production time and in all the other reviews show that modern production lines gave the most positive results and considering the demand and supply balance, power production increased 218%.
Collections