Now showing items 1-2 of 2

    • Atık peyniraltı suyunun biyoteknolojik olarak değerlendirilmesi ve laktik asit üretimi 

      Tulumoğlu, Şener (GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Bu araştırmada atık bir madde olan peyniraltı suyunun laktik asit üretiminde kullanımı araştırılmıştır. Çalışmada 14 adet laktik asit bakterileri, peyniraltı suyundan hazırlanan 4 farklı besi ortamlarına inöküle edilip, ...
    • Endüstriyel kaynaklı atık yağlar ve değerlendirme yöntemleri 

      Yurtseven, Yücel (GAZİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Endüstriyel yağlar sanayinin hemen her alanında kullanılan teknolojininvazgeçilmez girdilerindendir. Teknoloji gelişimine paralel olarak ta alet, araç,motor, makine gibi donanımlarda kullanılan yağların aynı oranda ...