Search
Now showing items 1-10 of 41
Aflatoksin M1 tayinine yönelik elektrokimyasal immünosensör geliştirilmesi
(2019-10-18)
Aflatoksin M1 (AFM1), küfler tarafından aflatoksin B1'in yemler aracılığı ile süt hayvanına geçmesi ve vücutta metabolize olması sonucu oluşan bir mikotoksindir. Bu nedenle süt ve süt ürünleri AFM1 içerebilir. ...
Bala farklı oranlarda mısır şurubu katılarak yapılan tağşişin FTIR-ATR spektroskopisi ile belirlenmesi
(2021)
Üretiminin zahmetli ve fiyatının yüksek olması, sahte ve tağşişli balların piyasaya arzını giderek yaygınlaştırmaktadır. Hileli ballar bal üreticileri ve balcılık sektörü açısından haksız rekabete sebep olurken, tüketiciyi ...
Farklı kültür çeşidi ve prebiyotik kaynak kullanılarak üretilen ballı propolisli yoğurtların özellikleri
(2021)
Yapılan bu tez çalışmasının amacı, yoğurt starter kültürüne ilave probiyotik kültürler kullanılarak üretilen yoğurtlara eklenen %2 oranında badem ve fındık tozu gibi prebiyotik kaynaklar ile birlikte %4 bal ve %0.25 propolis ...
Trabzon hurması (Diospyros kaki) tozunun glutensiz kek üretiminde şeker ikamesi olarak kullanımı
(2019-11-18)
Bu proje kapsamında biyoaktif bileşenlerle desteklenmiş, glutensiz, sadece çölyak hastalarının değil sağlıklı bireylerin de tüketebileceği fonksiyonel bir kek üretimi gerçekleştirilmiştir. Biyoaktif bileşenlerce zengin ...
Propolis ekstraktının tavuk köftelerinde doğrudan veya kaplama formülasyonunda kullanımının ürünün bazı kalite özelliklerine etkisi
(2020-08-11)
Bu çalışmada, farklı oranlarda propolis ekstraktının tavuk köftelerinde doğrudan veya yenilebilir kaplama formülasyonunda kullanımının bazı kalite özelliklerine etkisi incelenmiştir. Köfte örneklerinin depolama boyunca ...
Kanatlı kemiklerindeki kalıntı etlerden elde edilmiş protein hidrolizatlarından dondurarak kurutma yöntemi ile et tozu üretim optimizasyonu
(2019-05-15)
Yapılan bu tez çalışmasıyla, kanatlı endüstrisi atığı olan kemikler üzerindeki et kalıntılarının hidroliz edilerek geri kazandırılması, elde edilen bu hidrolizattan protein oranı ve kalitesi yüksek olan tavuk eti tozunun ...
Antioksidan aktiviteye sahip bazı baharatların taze kaşar peynirinde kullanımı
(2018-08-06)
Yapılan çalışmada, kekik, zerdeçal ve biberiye baharatları ilave edilerek ve baharat ilavesi olmadan klasik yöntemle taze kaşar peyniri üretilmiştir. Üretilen peynirler vakumla paketlenerek +4 ˚C'de 90 gün süreyle ...
Bazı sade ve çeşnili pestil çeşitlerinin mikotoksinler açısından incelenmesi
(2019-10-23)
Bu çalışmada Ege Bölgesi piyasasından temin edilen dut, fındıklı dut, cevizli dut, kayısı, üzüm, erik ve incir pestillerinin aflatoksin B1, B2, G1, G2, okratoksin A ve fumonisin B1 ve B2 içerikleri tespit edilmiştir. Ayrıca ...
Farklı Beslenme Biçimlerine Göre Geliştirilen Tarhana Formülasyonlarının Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
(2019-08-08)
Daha sonra doldurulacaktır.
Yöresel ekmek üretiminde kullanılan ekşi hamur mikrobiyal floralarının belirlenmesi ve bu ekmeklerin uçucu bileşenleri ile duyusal özelliklerinin karakterizasyonu
(2020-03-03)
Tez kapsamında, İzmir ilinde yöresel ekşi hamur ekmeği üretimi yapan işletmelerden toplanan örneklerden LAB ve maya türlerinin izolasyonu, saflaştırılan suşların biyokimyasal ve filogenetik olarak tanımlanması, izole edilen ...