Show simple item record

dc.contributor.advisorBayezit, Murat
dc.contributor.authorAygel Örer, Asli
dc.date.accessioned2020-12-10T09:48:23Z
dc.date.available2020-12-10T09:48:23Z
dc.date.submitted2018
dc.date.issued2019-04-15
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/240344
dc.description.abstractBu tez çalışmasında Burdur il merkezindeki mezbahalardan toplanan 88 adet sığır etinde florfenikol ve 86 adet sığır etinde sülfonamid kalıntı varlığının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla 100 gr et örnekleri toplanarak ELISA yöntemi kullanılarak florfenikol ve sülfonamid kalıntı analizleri yapıldı. Ayrıca alınan tüm örneklerin hangi hayvanlara ait olduğu kayıt altına alındı. Sonuç olarak 3 adet örnekte florfenikol ve 3 adet örnekte ise sülfonamid kalıntısı tespit edildi. Kalıntı tespit edilen etlerdeki florfenikol ve sülfonamid konsantrasyonları izin verilen maksimum kalıntı limitlerinin altında olduğu tespit edildi. İncelenen diğer 85 adet florfenikol ve 83 adet sülfonamid numunesinde kalıntıya rastlanmadı. Dolayısıyla tüketime sunulan ve analizi yapılan örneklerde florfenikol ve sülfonamid kalıntılarının halk sağlığını tehdit edecek düzeyde olmadığı kanaatine varılmıştır.
dc.description.abstractIn this thesis, it was aimed to determine the presence of florfenicol in 88 beef meat samples and sulfonamide residue in 86 beef meat samples collected from slaughterhouses in Burdur province center. For this purpose, 100 g of meat samples were collected and florfenicol and sulphonamide residue analyzes were performed by ELISA. It was also recorded which sample belonged to particular animal from which the sample was taken. As a result, fluorfenicol was detected in 3 samples and sulfonamide residues in 3 samples analysed. Concentrations of florfenicol and sulfonamide in the residues detected were found to be below the maximum allowed residue limits. No residue were found in remaining 85 and 83 samples. Therefore, it was concluded that florfenicol and sulfonamide residues in samples were not at a level that would threaten public health.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectVeteriner Hekimliğitr_TR
dc.subjectVeterinary Medicineen_US
dc.titleBurdur ve civarında yetişen sığır etlerinde bazı antibiyotik kalıntıları
dc.title.alternativeSome antibiotic residue of cattle meat in burdur
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-04-15
dc.contributor.departmentFarmakoloji ve Toksikoloji (Veterinerlik) Anabilim Dalı
dc.subject.ytmBurdur
dc.subject.ytmCattles
dc.subject.ytmCattle fattening
dc.subject.ytmBeaf
dc.subject.ytmAntibiotics
dc.subject.ytmEnzyme-linked immunosorbent assay
dc.subject.ytmFlorfenicol
dc.subject.ytmMeat
dc.subject.ytmAbattoirs
dc.subject.ytmSulfonamides
dc.identifier.yokid10212573
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityBURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid516736
dc.description.pages56
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess