• Login
    Search 
    •   DSpace Home
    • AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
    • Search
    •   DSpace Home
    • AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
    • Search
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Browse

      All of DSpace
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • This Community
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects

    My Account

    • Login

    Discover

      Language (ISO)
    • Turkish (22)
    • Author
    • Aktop, Simge (1)
    • Ataseven, Büşra (1)
    • Ataseven, Murat (1)
    • Bor, Yasemin (1)
    • Demirkol, Dilek (1)
    • Deniz, Esra (1)
    • e715dda72c16d9cbeb6cd959b7ddda62 (1)
    • eeec4f145d890769f2dabc254b66d8ca (1)
    • Ekiz, Teslime (1)
    • Ekmekçi, Elif (1)
    • ... View More
    • Subject
    • Food Engineering (22)
    • Gıda Mühendisliği (22)
    • Antioxidants (1)
    • Aromatic plants (1)
    • Basic food products (1)
    • Cracker (1)
    • Dried foods (1)
    • Enzymes (1)
    • Fig (1)
    • Food engineering (1)
    • ... View More
    • Date Issued
      2019 (22)
      Has File(s)
    • Yes (22)
    • University
    • AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (22)

    Search

    Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

    Filters

    Use filters to refine the search results.

    Now showing items 1-10 of 22

    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    • Global styles
    • Apa
    • Bibtex
    • Chicago Fullnote
    • Help
    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Thumbnail

    Farklı kaplama maddeleri kullanılarak kaplanan tavuk bagetlerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi 

    Ataseven, Büşra (2019-10-02)
    Bu araştırmada, tavuk bagetlerinin farklı bitki ekstraktları ve kaplama malzemeleri ile oluşturulan yenilebilir filmler ile kaplanarak raf ömrünün arttırılması, mikrobiyolojik açıdan daha güvenli ve hijyenik ürünler elde ...
    Thumbnail

    Farklı kurutma koşullarının armutların kalitesine etkisi 

    Güngör, Havva Gizem (2019-09-26)
    Kurutma işlemi gıdaların muhafazasında kullanılan en yaygın işlemlerden biridir. Bu çalışmada, Deveci armutunun sade şekilde ve askorbik asitle muamele edilerek farklı sıcaklık (60-70-80 ºC) ve hava hızlarında (0,8-1,6 ...
    Thumbnail

    Alıç (Crataegus tanacetifolia, Crataegus monogyna) meyvesi çeşitlerinden üretilen marmelat ve reçellerin bazı özelliklerinin belirlenmesi 

    Vatansever, Hülya (2019-03-13)
    Bu çalışmada, Afyonkarahisar'da doğal olarak yetişen ve sağlık üzerinde olumlu etkileri olan fenolik bileşikler bakımından zengin yabani meyve türlerinden alıç (Crataegus tanacetifolia (Lam.) Pers. ve Crataegus monogyna ...
    Thumbnail

    Soğuk plazma tekniğinin et ürünlerindeki bazı patojenler üzerine etkisi 

    Aktop, Simge (2019-06-14)
    Bu çalışmada, soğuk plazma işleminin dilimlenmiş pastırmaya inoküle edilen Listeria monocytogenes ve Staphylococcus aureus bakterileri üzerine etkisi incelenmiştir. Çalışmada pastırmalara 3 dak oksijen gazı (SP1), 5 dak ...
    Thumbnail

    Tumbling işleminin sığır etinin kalite özellikleri üzerine etkisi 

    Deniz, Esra (2019-11-13)
    Bu araştırmada, simmental melezine ait sığırın ön kol butundan 400'er gram tartılarak sırasıyla 45, 60 ve 120 dk vakum altında tamburlama işlemi uygulanmıştır. Vakum altında tamburlamanın ardından ette meydana gelen ...
    Thumbnail

    Farklı Koşullarda Kurutulan Trabzon Hurması (Diospyros Kaki) Ve Kivinin (Actinidia Deliciosa) Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalite Parametrelerinin İncelenmesi 

    Yildiz Akbulut, Esra (2019-10-10)
    0
    Thumbnail

    Farklı koşullarda yetiştirilen tavuklardan elde edilen yumurtalarda Salmonella spp., Campylobacter spp. ve Listeria spp. varlığının araştırılması 

    Ataseven, Murat (2019-08-03)
    Bu araştırmada, ticari kafes tavukçuluğu, serbest sistem ve köy tavukçuluğu yapılan kümeslerden elde edilen yumurtalarda Salmonella spp., Campylobacter spp. ve Listeria spp. pozitif/negatif analizleri yapılmış ve farklılıkların ...
    Thumbnail

    Farklı aromatik bitkilerle kaplanmış, kurutulmuş ve tütsülenmiş etlerin bazı kalite özelliklerinin araştırılması 

    Ekmekçi, Elif (2019-03-04)
    Bu çalışmada kurutulmuş, tütsülenmiş etler 5 farklı aromatik bitki ile kaplanmıştır. 1. uygulamada (kontrol) baharatla kaplanmamış kurutulmuş, tütsülenmiş et kontrol grubu kabul edilmiştir. 2. uygulamada (JK) kurutulmuş ...
    Thumbnail

    Piyasada satılan etlerde Salmonella Spp. ve E. coli 0157:H7 varlığının araştırılması 

    Çevik Telekoğlu, Mehtap (2019-09-30)
    İnsanların eski çağlardan beri besin maddesi olarak herhangi bir işleme maruz bırakarak ya da hiçbir işleme tabi tutmadan tükettiği et, kimyasal yapısı ve içeriği bakımından hayvansal ürünler içerisinde oldukça komplike ...
    Thumbnail

    Taze ve kuru incir çekirdeklerinin fiziksel ve kimyasal komposizyonları 

    Yazici, Ayşe Sena (2019-11-25)
    Bu araştırmada, Sarı Lop cinsi incir çekirdeği ve yağının bazı fizikokimyasal özelliklerinin ortalama değerleri tespit edilmiştir. İç ağırlığı, çekirdek sayısı, bin tane ağırlığı, kuru madde ile meyve ve çekirdek nem içeriği ...

    • 1
    • 2
    • 3

    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     


    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     

    Export citations

    Export the current results of the search query as a citation list. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    The list of citations that can be exported is limited to 50 items.

    Export citations

    Export the current item as a citation. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    Export Citations