Search
Now showing items 1-3 of 3
Afyonkarahisar ilinde tüketime sunulan karınyağlarının (tereyağı) gıda güvenliği açısından incelenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada Afyonkarahisar ilinde farklı satış yerlerinden alınan, 30 adet karınyağı örneklerinin % nem oranları, peroksit ve asitlik değerleri ile toplam mezofil, maya ve küf, koliform grubu bakteriler ve Staphylococcus ...
Afyonkarahisar ilinde satılan dondurmaların mikrobiyolojik kalitesi üzerine çalışmalar
(2018-08-06)
Bu çalismada, Afyonkarahisar merkezinde bulunan dondurma satis yerlerindenalinan, 50 adet sade dondurma örneginde bulunan toplam mezofil, toplam psikrofil,koliform grubu bakteriler ve S. aureus sayilari saptanmistir.Dondurma ...
Kılıflanmış sade ve baharatlı mozzarella peynirinin olgunlaşma süresinde değişimlerinin incelenmesi
(2018-08-06)
Bu araştırmada yüksek nemli mozzarella üretim metodu ile elde edilen mozzarella peynirlerine, haşlama işleminin ardından 3 değişik formulasyonda baharat karışımları ilave edilmiş, yoğurulmuş ve fibroz kılıflara doldurulmuştur. ...