Browsing TEZLER by Subject "Quality"
Now showing items 1-12 of 12
-
Belgrad ormanında yağışların, akarsuların kalite parametreleri üzerindeki etkileri
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Belgrad Ormanında Yağışların, Akarsuların Kalite Parametreleri Üzerindeki Etkileri. Yağışlarla meydana gelen madde birikimleri doğal ekosistemlere sahip havzalar için önemli bir girdi kaynağı oluşturur. Bu atmosferik ... -
Bolu orman fidanlığında yetiştirilen bazı önemli türlerde fidan kalite değerlendirmeleri
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada Bolu Orman Fidanlığı'nda üretilen türlerden Anadolu Karaçamı fidanlarının kalite değerlendirmesi yapılmıştır. Orijinleri, yetiştirme tipleri ve yaşları bakımından farklı olan fidanlar morfolojik özellikleri ... -
Çiğ ve haşlanmış materyalden yapılmış balık köftelerinin bazı kalite parametrelerinin incelenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Çiğ ve Haşlanmış Materyalden Yapılmış Balık Köftelerinin Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çalışan insan sayısının artması, şehirleşme, aile nüfusunun giderek azalması, rahat ... -
Denizcilik eğitiminde kalite standartları, ortak kalite el kitabı modeli çalışması
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada denizcilik eğitimi kalite standartları, denizcilik eğitimi veren eğitim kurumlarına yönelik kalite el kitabı model önerisinde bulunulmuştur.Çalışmada literatür taranarak kalite, ISO 9000 Standartları, toplam ... -
İnşaat projelerinde bir toplam kalite modeli uygulaması
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET inşaat projelerinde bir toplam kalite modeli uygulaması Günümüzde kalite, tüketicilerin istekleri ile üretilen mal ve hizmetlerin bu istekleri karşılayabilme yeterliliği olarak algılanmaktadır Kaliteye bakış ve ... -
İstanbul piyasasında satılmakta olan tuzlu sardalya`nın kalite düzeylerinin belirlenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET İstanbul Piyasasında Satılmakta Olan Tuzlu Sardalyaların Kalite Düzeylerinin Belirlenmesi Bu çalışmada İstanbul' un 4 ayrı semtinden temin edilen tuzlu sardalyaların satış şartlarındaki kalitelerini belirlemek ... -
Karideslerin soğukta depolanması sırasında kalite değişimlerinin incelenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Karideslerin Soğukta Depolanması Sırasında Kalite Değişimlerinin İncelenmesi Son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de su ürünlerinin tüketiminin arttığı gözlemlenmektedir. Tüketici doymamış yağ asitlerini yüksek ... -
Modifiye atmosferde ambalajlama tekniğinin alabalık (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) ürünlerinin kalite ve dayanma süresine etkisi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Modifiye Atmosferde Ambalajlama Tekniğinin Alabalık (Oncorhynchus /mv/«ss,WALBAUM 1792) Ürünlerinin Kalite ve Dayanma Süresine Etkisi Son yıllarda dünyada olduğu gibi, ülkemizde de hazır yemekler çalışan kadın ve yalnız ... -
Soğukta saklanan midyelerin (Mytilus galloprovincialis lamarck 1819) kalite değişimlerinin incelenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ill öz SOĞUKTA SAKLANAN MİDYELERİN (Mytilus galloprovincialis LAMARCK, 1819) KALİTE DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ Bu çalışmanın amacı, midyelerin soğukta saklanması sırasında kalitesinde meydana gelen değişimlerin ve soğukta ... -
Ton balığının (katsuwonus pelamis, L.1758) konserveye işlenmesi sırasında besin içeriği ve kalitesinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET TON BALIĞININ (Katsuwonus pelamis, L. 1758) KONSERVEYE İŞLENMESİ SIRASINDA BESİN İÇERİĞİ VE KALİTESİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLERİN BELİRLENMESİ Bu çalışmada ton balığının (Katsuwonus pelamis) konserveye işlenmesi ... -
Ton konservelerinin duyusal, fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri bakımından incelenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)III ÖZ TON KONSERVELERİNİN DUYUSAL, FİZİKSEL VE KİMYASAL KALİTE ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN İNCELENMESİ Bu çalışmada ton konservelerinin duyusal, fiziksel ve kimyasal kalitelerinin incelenmesi amaçlanmıştır. İki ayrı firmanın ... -
Toplam kalite yönetimine geçiş sürecinde Türkiye mobilya endüstrisinin kalite alt yapısının incelenmesi
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNE GEÇİŞ SÜRECİNDE TÜRKİYE MOBİLYA ENDÜSTRİSİNİN KALİTE ALT YAPISININ İNCELENMESİ Bu araştırma; Türkiye Mobilya Endüstrisinin kalite alt yapısının incelenmesi ve Toplam Kalite Yönetimi 'ne ...