Browsing TEZLER by Author "Varlık, Candan"
Now showing items 1-20 of 22
-
Alabalığın (Salmo gairdneri Richardson 1836) dumanlanması ve raf ömrünün belirlenmesi
Gökoğlu, Nalan (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada, dumanlanmış ve vakumla paketlenmiş alabalık (Salmo gairdneri Richardson I836) ların 5-6 C sıcaklıktaki raf ömrünün belirlenmesi amaçlanmıştır. İşlemin başlangıcında; Yüksekokulumuzun Sapanca biriminden ... -
Alabalık (oncorynchus mykiss) köfte ve salatasının soğukta depolanmasındaki fiziksel ve kimyasal değişimlerinin incelenmesi
Avci, İlkay (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)V. ÖZET Günümüzde, insan sayısının artması ve yaşam koşullarının farklılaşması ülkemizde sanayileşmeye bağlı olarak beslenme alışkanlıklarında bazı değişikliklere neden olmuştur. Bununla birlikte bazı ulaşım araçları, ... -
Çiğ ve haşlanmış materyalden yapılmış balık köftelerinin bazı kalite parametrelerinin incelenmesi
Akkuş, Özgür (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Çiğ ve Haşlanmış Materyalden Yapılmış Balık Köftelerinin Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çalışan insan sayısının artması, şehirleşme, aile nüfusunun giderek azalması, rahat ... -
Doğal ve kültürel ortamlardan elde edilen kuruma karideslerinin (penaeus japonicus) besin öğelerinin belirlenmesi
Tuğcu, Burçak (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Doğal ve Kültür Ortamlardan Elde Edilen Kuruma Karideslerinin (Penaeus japonicus) Besin Öğelerinin Belirlenmesi Günümüzün gıda maddesinin hafif, kolay sindirilebilir, protein ve vitamin açısından zengin, doymuş yağ ... -
Farklı cins balıkların tazelik kriterlerinin incelenmesi
Perk, Esin (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)V. ÖZET FARKLI CİNS BALIKLARIN TAZELİK KRİTERLERİN İNCELENMESİ Bu çalışmada kullanılan hamsi, istavrit ve mezgit balıkları Türkiye'de ekonomik ve besleyici yönden zengin oldukları için tercih edilmiş ve materyal ... -
Farklı yöntemlerle avlanmış istavrit (trachurus mediterraneus mediterraneus, steindachner 1868) balığının soğukta depolanması
Erkoç, Mehmet (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)V. ÖZET FARKLI YÖNTEMLERLE AVLANMIŞ İSTAVRİT (Trachurus mediterraneus mediterraneus, Steindachner 1868) BALI?ININ SO?UKTA DEPOLANMASI Dünya nüfusu hızlı bir şekilde artmaktadır. Bu artış hızı ile dünya nüfusunun 2000 yılları ... -
İstanbul piyasasında satılmakta olan midye dolmalarının kalite düzeylerinin belirlenmesi
Tatlisu, Nazli Uğur (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET İstanbul Piyasasında Satılmakta Olan Midye Dolmalarının Kalite Düzeylerinin Belirlenmesi Günümüz insanınında, kentleşme ve nüfus artışına bağlı olarak, toplu beslenme eğilimi artmıştır. Dolayısıyla hazır yemek üretimi ... -
İstanbul piyasasında satılmakta olan tuzlu sardalya`nın kalite düzeylerinin belirlenmesi
Altin, Fatma Şeniz (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET İstanbul Piyasasında Satılmakta Olan Tuzlu Sardalyaların Kalite Düzeylerinin Belirlenmesi Bu çalışmada İstanbul' un 4 ayrı semtinden temin edilen tuzlu sardalyaların satış şartlarındaki kalitelerini belirlemek ... -
İstavritin sarma ambalaj ile soğukta depolanması
Dulkaroğlu, Haydar (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Çalışma, istihsal alanlarında tüketi lemiyen balıkların + 4°C' de buzdolabı koşullarında daha uzun süre beklet i lebi lme- si ve dayanma süresinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Kullanılan Örnekler istanbul balık ... -
İşlenmiş ve işlenmemiş su ürünlerinin elektroforez yöntemi ile cinslerinin tanımı
Berik, Nermin (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)İşlenmiş ve İşlenmemiş Su Ürünlerinin Elektroforez Yöntemi ile Cinslerinin Tanımı Ülkemiz denizler ve içsular bakımından oldukça zengin olmasına karşın beslenme alışkanlıklarımız su ürünleri ağırlıklı değildir. Son yıllarda, ... -
Karideslerin soğukta depolanması sırasında kalite değişimlerinin incelenmesi
Çakir, Deniz (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Karideslerin Soğukta Depolanması Sırasında Kalite Değişimlerinin İncelenmesi Son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de su ürünlerinin tüketiminin arttığı gözlemlenmektedir. Tüketici doymamış yağ asitlerini yüksek ... -
Kum midyelerinin (Chamelea gallina L. 1758) işlenmesi ve mikrobiyolojik kriterlerinin belirlenmesi
Şentürk, Altan (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ülkemiz için yeni bir döviz kaynağı olan kum midyesinin işleme teknikleri iyi bilinmediği için ve kalite kontrolü gereği gibi yapılmadığından dolayı ekonomik kayıplar büyük olmaktadır. Gerekli hijyenik şartlar sağlandığında ... -
Kurbağa (Rana spp. ) bacağının işlenmesi ve raf ömrünün belirlenmesi
Gürkan, Şenay (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Kurbağa (Rana spp.) Bacağının İşlenmesi Ve Raf Ömrünün Belirlenmesi Ülkemizde su ürünleri sektörüne yeni girmiş türlerden biri olan kurbağalardan insan gıdası olarak gereği gibi yararlanılmadığı bir gerçektir. Bu ... -
Kültür gökkuşağı alabalık filetosunun soğukta depolanması
Berik, Nermin (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ülkemizde su ürünlerinin taze tüketilmesine alışılmıştır. Çevre kirliliği, zamansız avlanma gibi nedenlerle kaynaklar gün geçtikçe azalmaktadır. Gelişimini hızla sürdüren kültür balıkçılığı bu durumda iyi bir alternatiftir. ... -
Marine edilmiş hamsilerde depolama süresinde yağ asitleri değişimlerinin incelenmesi
Ovayoğlu, Hasan (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-10)IV ÖZ MARINE EDİLMİŞ HAMSİLERDE DEPOLAMA SÜRESİNDE YAĞ ASİTLERİ DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ Bu çalışmada, marine edilmiş hamsi balıkları +4°C derecede depolanarak depolama sürelerinde yağ asitleri düzeyindeki değişikliklerin ... -
Modifiye atmosferde ambalajlama tekniğinin alabalık (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) ürünlerinin kalite ve dayanma süresine etkisi
Metin, Sühendan (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Modifiye Atmosferde Ambalajlama Tekniğinin Alabalık (Oncorhynchus /mv/«ss,WALBAUM 1792) Ürünlerinin Kalite ve Dayanma Süresine Etkisi Son yıllarda dünyada olduğu gibi, ülkemizde de hazır yemekler çalışan kadın ve yalnız ... -
Palamut balığının Sarda sarda (Bloch, 1793) Lakerda`ya işlenmesi ve raf ömrünün belirlenmesi
Lülleci, Erhan (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada palamut (Sarda sarda BL0CH,1793) un tuzlana rak lakerda'ya işlenmesi ve 13-2 °C 'de % 15'ük salamura içersinde depolanabilme süresinin saptanması amaçlanmıştır. İstanbul balık halinden satın ... -
Soğuk depolamanın gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus mykiss, L. 1758) protein ve yağ özelliklerine etkisinin incelenmesi
Yildiz, Mustafa (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)V. ÖZET SO?UK DEPOLAMANIN GÖKKUŞA?I ALABALI?ININ (Oncorhynchus my kiss, L. 1758) PROTEİN VE YA? ÖZELLİKLERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ Ülkemizde hızlı nüfus artışına paralel olarak oluşan protein açığının kapatılması ve ... -
Soğukta depolanan bazı balık cinslerinde kullanılan koruyucu katkı maddelerinin raf ömrüne etkisi
Erkan, Nuray (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET SOĞUKTA DEPOLANAN BAZI BALIK CİNSLERİNDE KULLANILAN KORUYUCU KATKI MADDELERİNİN RAF ÖMRÜNE ETKİSİ Taze olarak balık tüketiminin sıklıkla tercih edildiği ülkemizde hızla bozulan balık ve balık ürünlerinin raf ömrü ve ... -
Su ürünleri besin kimyasının bilgisayar ortamına aktarımı ve sunumu
Erol, Ahmet Eray (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)SU ÜRÜNLERİNDE BESİN KİMYASININ BİLGİSAYAR ORTAMINA AKTARILMASI VE SUNUMU ÖZET Dünyada daha fazla insanın eğitim gereksinimlerini karşılamak ve bilgisayar teknolojisinin getirdiği etkileşim unsurlarını eğitime entegre etmek ...