Browsing TEZLER by Author "Hasançebi, Semra"
Now showing items 1-2 of 2
-
Buğday (Triticum aestivum L.) proteomik çalışmalarında yeni nesil iki boyutlu sıvı kromatografi (2D-LC) sistemi kullanımı
Maytalman, Dilara (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Proteom çalışmaları, bir biyolojik sistemde, belirli bir evrede mevcut biyolojik süreçlerde görevli olan tüm proteinlerin analiz edilmesine olanak sağlar. Bu çalışmalar, özellikle bitkilerde son derece karmaşık olan ... -
Sarı pas enfeksiyonuna dirençli buğday (Triticum aestivum L.)`da proteomik analizler
İnan, Cihan (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Türkiye dünyanın 9. büyük buğday (Triticum aestivum L.) üreticisidir. Besinsel, ekonomik ve ticari önemi, buğdayı ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden biri yapmaktadır. Puccinia striiformis f. sp. tritici ekmeklik buğdayda ...