Alabalık işletmelerinin kuluçka sistemlerinden izole edilen bazı bakterilerin yumurta kuluçka performansına etkileri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu tez çalışmasında, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan alabalık işletmelerinin kuluçka sistemlerinden izole edilen Lactococcus lactis, Bacillus sp., Arthrobacter sp. ve Aeromonas encheleia bakterilerinin alabalık yumurtalarında kuluçka performansına etkilerini gözlemlemek amaçlanmıştır. Bu amaç için akar ve statik olmak üzere iki ayrı düzenek kurulmuştur. Her bir sistemde inkübasyon hunilerine 20'şer adet olmak üzere toplam 400 adet gözlenmiş gökkuşağı alabalığı yumurtası konulmuş, denemeler iki tekerrür şeklinde planlanmıştır. Çalışmada Bacillus sp. ve L. lactis ile kontamine edilen gruplarda, kontrol grubuna nazaran yüksek yaşama oranı gözlemlenmiştir. Yumurtalar üzerinde yapılan denemeler sonrası bakterilerin diğer patojenik bakterilere karşı in vitro şartlarda inhibe edici özellikleri araştırılmıştır. Alabalıklar için patojen olan A. hydrophila, Yersinia ruckeri, L. garvieae ve Pseudomonas putida bakterilerine karşı inhibe özellikte olabileceği düşünülen bakterilerin bu özellikte olmadığı belirlenmiştir. Yine A. hydrophila ile enfekte edilen yumurtalarda bahsi geçen bakterilerin yaşama oranına etkilerinin olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. In this thesis, we aim to determine the effect of Lactococcus lactis, Bacillus sp., Arthrobacter sp. and Aeromonas encheleia, which are isolated from hatchery systems of trout farms in the Eastern Black Sea Region, on the hatchery performance of trout eggs. For this purpose, we set up two systems as of statics and flowing system. In each system, 20 rainbow trout eggs were added into each incubation funnels and a total of 400 eyed rainbow trout eggs were utilized. We did each experiment in dublicate. Compared to control, the eggs infected with Bacillus sp. or L. lactis showed higher survival rates. After these experiments with eggs, we examine the inhibiting properties of these bacteria on other pathogenic bacteria in vitro. The results showed that these bacteria did not have any inhibitory effect on trout pathogenic bacteria, including A. hydrophila, Yersinia ruckeri, L. garvieae and Pseudomonas putida. Moreover, these pathogenic bacteria were shown to have no effect on survival rate of eggs that were infected with A. hydrophila.
Collections